1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şırnak 17 Yıl Önce de Bombalanmıştı
Şırnak 17 Yıl Önce de Bombalanmıştı

Şırnak 17 Yıl Önce de Bombalanmıştı

35 köylünün kaçakçılık yaparken bombalanıp öldürülmesi Şırnak tarihinde ilk değil.

30 Aralık 2011 Cuma 09:18A+A-

1994 yılında yine Şırnak’a bağlı Kuşkonar ve Koçağalı köyleri savaş uçakları tarafından bombalanmış, 38 köylü parçalanarak yaşamını yitirmişti.

35 köylünün kaçakçılık yaparken bombalanıp öldürülmesi Şırnak tarihinde ilk değil.

Doğan Güreş’in Genelkurmay Başkanı, Tansu Çiller’in ise Başbakan olduğu dönemde, Şırnak’ın Kuşkonar ve Koçağalı köylerine ölüm yağdı. 1994 yılında bir helikopter ve iki savaş uçağı köyler üzerinde tur attı önce. Gündüz saatlerinde gündelik yaşamlarını sürdüren köylüler, daha ne olduğunu anlamadan, kıyameti andıran seslerle irkildiler. Uçaklardan dev bombalar atıldı, helikopterden köyler tarandı. Sessizlik olduğunda geride aralarında çocukların da olduğu 38 kişinin parçalanmış cesetleri vardı yine.

Soruşturmadan sonuç alınamadı

Olayın ardından yürütülen soruşturmada Şırnak Cumhuriyet Savcısı Ahmet Berke görevsizlik kararı verdi ilk olarak. Berke olayın PKK örgütü mensuplarınca, havan ve patlayıcı maddelerle yapıldığını iddia ederek, soruşturma dosyasını eski Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne gönderdi. Diyarbakır DGM Savcılığı, olayın PKK örgütünce gerçekleştirildiğine dair delil bulunamadığını belirterek, 1996 yılında dosyayı Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na geri gönderdi. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın PKK tarafından yapıldığını yineleyerek, dosyayı tekrar Diyarbakır DGM Başsavcılığı’na gönderdi. Şırnak ve Diyarbakır arasındaki bu geri göndermeler sonucu 17 yıllık soruşturmada bir adım yol alınamadı. (BAHAR BUDANCİR / TARAF)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum