1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Sırbistan, Boşnak Komutan Oriç'in İadesini İstiyor
Sırbistan, Boşnak Komutan Oriç'in İadesini İstiyor

Sırbistan, Boşnak Komutan Oriç'in İadesini İstiyor

Sırbistan Adalet Bakanlığı, gözaltına alınan Srebrenitsalı komutan Oriç'in Sırbistan'a iade edilmesi için İsviçre'den talepte bulundu.

22 Haziran 2015 Pazartesi 05:07A+A-

Sırbistan Adalet Bakanlığı, 10 Haziran'da İsviçre'de gözaltına alınan Srebrenitsalı komutan Naser Oriç'in Sırbistan'a iade edilmesi için İsviçre'den resmi talepte bulundu.

Sırbistan Adalet Bakanlığından ülkenin resmi haber ajansı TANJUG'a yapılan açıklamada, Oriç'in iade talebi ile birlikte Sırbistan Savaş Suçları Savcılığı'nın Oriç hakkında hazırladığı iddianamenin de İsviçre'ye gönderildiği bildirildi.

Oriç, daha önce kendisini ziyaret eden Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Buradan Sırbistan'a canlı gitmem" ifadesini kullanmıştı.

Sırbistan'ın geçen yıl çıkardığı yakalama emri doğrultusunda İsviçre'de gözaltına alınan Boşnak komutan hakkında 14 gün gözaltı süresi verilmişti.

Oriç, daha önce yargılandığı Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (ICTY) suçsuz bulunup hakkında beraat kararı verilmişti.

(AA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT