1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sırada Kozmik Liste ve Karadayı Var
Sırada Kozmik Liste ve Karadayı Var

Sırada Kozmik Liste ve Karadayı Var

SAVCILIK, Kozmik Oda, Gölcük ve YÖK belgelerini incelemeyi bitirdi.

17 Nisan 2012 Salı 06:44A+A-

Haber: Arzu Yıldız

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen 28 Şubat sürecine dair soruşturmasında, bir buçuk yıl boyunca delil ve belge toplayan savcılık, geçen hafta düğmeye basarak ilk operasyonu başlattı. Savcılık, soruşturmada Kozmik Oda ve Gölcük’te ele geçirilen belge ve dokümanların incelenmesinin tamamlandığı öğrenilirken, YÖK’te ele geçirilen 135 klasör fişleme tutanakları ve yazışmaların incelenmesinin de son aşamada olduğu öğrenildi.

Savcılığın aşamalı olarak yürüteceği 28 Şubat soruşturmasında, Batı Çalışma Grubu ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı hazırlayan askeri kadronun tesbitine yönelik araştırma ve soruşturması önünüzdeki günlerde de sürecek. Kriz Masası başta olmak üzere BÇG’nin faaliyetlerine katılması için özel oluşturulan ekipte yer aldığı ifade edilen ve özel kartlarla grubun çalışmalarına katılan 43 personel soruşturma dosyasında şüphelileri olarak yer alacağı belirtiliyor. Şüphelilere yöneltilen sorularda ismi geçenlerinde önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılması beklenirken, tartışma konusu olan soruşturmanın medya uzantısının da askeri kanada yönelik incelenmelerin tamamlanmasından sonra başlatılacağı belirtiliyor.

Bu arada, savcılığın birkaç dalga olarak yapacağı operasyonlarda gözaltına alınacakların isimlerin yer aldığı 80’in üzerinde ismin yer aldığı listeyi ocak ayında emniyete sunduğu, o tarihte operasyonların başlatılmasına kısa bir süre kala geri çekildiği iddia edilmiş, söylenti emniyet ve adliye çevrelerinde dillendirilmişti. Ancak iddialar emniyet ve savcılık kaynaklarınca doğrulanmamıştı. Soruşturmanın ilk dalgasında gözaltına alınanların emir komuta zincirini işaret etmesi ve savunmalarını bunun üzerine kurması üzerine savcılığın yine askeri kanada yönelik soruşturmasını derinleştirmesi, o dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Kuvvet Komutanlarının da bilgisine başvurulacağı belirtiliyor.

TARAF 

HABERE YORUM KAT