1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Sinovac aşısını 2 doz olanlar artık risk altında
Sinovac aşısını 2 doz olanlar artık risk altında

Sinovac aşısını 2 doz olanlar artık risk altında

Çin ürünü Sinovac'ın koruyuculuk oranının çok düşük olduğu ortaya çıktı. Hastaneye yatan hastaların çoğunun ya 2 doz Sinovac aşısı olduğu ya da 3. doz aşısını yaptırmayan kişilerden oluşması ölümcül riski gözler önüne serdi.

04 Eylül 2021 Cumartesi 11:15A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada, koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı nedeniyle hastaneye yatan kişilerin yüzde 90’ının "tam aşılı olmayanlar" olduğunu söyledi. BBC Türkçe’ye konuşan uzman hekimler de, şu anda hastanelerin yoğun bakım birimlerinde Covid-19 tedavisi görenlerin genellikle ya aşısız kişilerden ya da çift doz Sinovac aşısı üzerinden 4 ay geçmiş ve 3. doz aşısını yaptırmamış kişilerden oluştuğunu söylüyor.

Bakan Fahrettin Koca dünkü açıklamasında, Covid-19 sonucu hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişiler olduğunu söyledi. Koca ayrıca şu anda aktif vakaların yüzde 81’ini tam aşılı olmayanların oluşturduğunu belirtti.

Tek doz aşının koruyuculuk açısından yeterli olmadığını söyleyen Koca, vakaların şu anda en yoğun olarak 15-45 yaş grubu arasında görüldüğünü aktardı.

SİNOVAC AŞISI ÜZERİNDEN 3 AY GEÇTİYSE DİKKAT

Bakan Koca ayrıca 2 doz Sinovac aşısının üzerinden 3 ay geçenlerin, 3. doz aşı olması gerektiğini vurguladı:

"Özellikle elimizdeki veriler üçüncü aydan sonra bu koruyuculuğun azaldığını, yaşlı grupta ek olarak daha da düştüğünü gösteriyor. Yani 2 doz inaktif aşısı yaptırmış kişi rahat hareket etmemeli, 3 ay sonra yeni aşısını yaptırmalıdır."

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

10 Yorum