1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şimdi de Hürriyet Gazetesi...
Şimdi de Hürriyet Gazetesi...

Şimdi de Hürriyet Gazetesi...

Hürriyet gazetesi dün “Terör nedeniyle kapalıyız” manşeti ile çıktı. Manşet altında da şu ifadeler vardı: “Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki turizm sektörü, terör eylemleri ve IŞİD tehlikesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Kayıp 300 milyon TL’yi buldu.”

11 Aralık 2015 Cuma 12:26A+A-

Hüseyin Gülerce / Star

Hürriyet gazetesi dün “Terör nedeniyle kapalıyız” manşeti ile çıktı. Manşet altında da şu ifadeler vardı: “Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki turizm sektörü, terör eylemleri ve IŞİD tehlikesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Kayıp 300 milyon TL’yi buldu.” Haberin içinde PKK’dan hiç söz edilmiyor. “IŞİD tehlikesi -ki doğrusu DAEŞ - tamam ama terör eylemlerini kim yapıyor? Niye terörün adı konmuyor, PKK niye denmiyor?

Bizim subaylarımızı, polislerimizi, askerlerimizi, masum vatandaşlarımızı kim öldürüyor? Camilerimizi, okullarımızı kim yakıyor? Polisimizi ensesinden, suikast silahı ile cami avlusunda başından kim vuruyor? Karakollarımıza bomba yüklü araçlarla kim saldırıyor? HDP’li belediyelerin yardımlarıyla kim sokaklarda hendekler açıyor, barikatlar kuruyor, güvenlik güçlerimizle günlerce çatışıyor?

Hürriyet gazetesinin nedir bu muğlâk “terör” yaklaşımı? Hürriyet yayın yönetimi, niye açıkça “PKK terörü”, “terör örgütü PKK” diyemiyor, demiyor? Biliyorum, Doğan medyasından hemen bir açıklama gelir; “bize haksızlık ediliyor, aynı sayfada alt tarafta ‘PKK’lı teröristlerce yakılan Kurşunlu Camii’nin bahçesinde polise ateş açıldı, polis Haydar Çetin şehit oldu. PKK’lılar dün üç ilkokul ile bir ortaokulu daha yaktı’ ifadelerimiz var...” derler. Bu da ince gazetecilik; manşette görme ama itiraz edeceklere de cevabı hazırla...

Dünkü yazımda da Zaman gazetesinin PKK’yı kolladığını gösterdim. Diyarbakır valisi “camiyi PKK teröristleri yaktı” derken Zaman, “örgüte yakın kaynaklar iddiaları reddetti” diyor. PKK demek yok, cici örgüt... İyi de Zaman, örgüt kaynaklarına nasıl ulaşmış, onların doğruluğunu nereden biliyor? Cizre’de devlet kamu güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Zaman “Gazze değil Cizre” diyerek, Türk askerini İsrail askerlerine benzetiyor...

Güneydoğu’da, terörden de öte, “öz yönetim isyanı” var. “Kürdistan”ın kurulması hedefi için vatanın parçalanması hesapları var. Bu devlet, seyretsin mi bu ihaneti? İhanetin taşeronu terör örgütüne göz mü yumsun? Türk ordusu silah mı bıraksın?

HDP’lileri anladık; “PKK terör örgütü değildir, silahlı halk hareketidir” diyorlar. Ha PKK, ha HDP... Doğan medyasında, Gülen medyasında PKK terörünü küçültme, çoğu zaman görmezden gelme, terör saldırısı demeyip “çatışma”, “terör olayları”, “halk mağdur oluyor”, “esnaf dükkân açamıyor” yaklaşımı hangi gazeteciliğin üstü örtülü üslubu oluyor? Mesela Hürriyet’in manşet haberinde, “Bölgede terör yüzünden esnaf da kepenklerini açamıyor. Sadece Diyarbakır Sur’da 500’den fazla esnafın kepenk indirdiği söyleniyor.” cümlesi var. Sur’da kim yapıyor bu terörü? Kim cami, okul yakıyor? Kim hendek kazıp, barikatlar kurup güvenlik kuvvetleri ile çatışıyor? Kim Kanas suikast silahı ile polislerimizi şehit ediyor? Kim zırhlı araçlar geçerken bomba patlatıyor? Kim esnafa kepenk kapattırıyor?

Neden Doğan medyası ile Gülen medyası açıktan devletin, güvenlik kuvvetlerin yanında yer almıyor? Neden terörle mücadelede, bu milletin beklediği desteği vermiyorlar? Nedir bu Erdoğan düşmanlığı ile hainleri perdelemeye kadar varan savrulma?

Doğan ve Gülen medyası, bu savrulmalarını Erdoğan düşmanlığı ile de izah edemezler. Asıl ihanet sayılacak savrulma, milletin düşmanlarının safında yer alma görüntüsüdür. Bu millet, PKK terörünün, Kürt halkı için, Kürt kardeşlerimizi talep ettikleri haklara kavuşturmak için ortaya çıkmadığını biliyor. Bizi inanç, mezhep, ırk ve yaşam tarzı farklılıklarından hareketle parçalamaya, iç bütünlüğümüzü bozmaya uğraşanlar var. PKK terörünü kullananlar, Kürt kardeşlerimizi inancından, dininden, öz medeniyetinden koparmaya çalışıyorlar. PKK terörü bir maniveladır. Bir dönem nasıl bu milletin değerlerine saldırılanlar, Türk’ü köklerinden koparmak istedilerse, bugün de başka bir yolla Kürt kardeşlerimizi köklerinden koparmaya çalışıyorlar.

Mesele terör meselesi değil. Mesele bu milletin varlık meselesidir. Kendi değerleri üzerinde yükselen güçlü, huzurlu, müreffeh bir Türkiye meseledir.

Milletin safında yer almaktan kaçınanlar, durdukları yere bir daha baksınlar...

HABERE YORUM KAT