1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Silah sadece insanları öldürmek için kullanılmaz!”
“Silah sadece insanları öldürmek için kullanılmaz!”

“Silah sadece insanları öldürmek için kullanılmaz!”

Afganistan’da Taliban savaşçısı ile gerçekleştirilen bir röportaj oldukça ilgi çekici detaylar barındırıyor!

10 Eylül 2021 Cuma 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban hakkında ortaya atılan iddialar oldukça taraflı bir bakış açısını taşımakla birlikte büyük oranda dezenformasyondan besleniyor. Taliban’ı öcüleştirmeye çalışan Batı medyası yalanlara sığınmaktan hiç çekinmiyor.

Başta kadın hakları olmak üzere belli başlı konular üzerinden Taliban ve onun dünya görüşü ötekileştirilerek saf dışı bırakılmaya çalışılıyor. Halbuki bu tavır anlamaya değil anlamlandırmaya yönelik dışlayıcı tutumdan başka bir şey değil. Aslında bir çeşit faşizm ile karşı karşıya olduğumuz aşikar.

Afganistan’da Taliban savaşçısı ile gerçekleştirilen bir röportaj oluşturulmaya çalışılan Taliban algısından oldukça farklı bir görüntü ortaya çıkartıyor. Kadın muhabirin sorularına cevap veren genç asker ideallerinden ve ilkelerinden bahsediyor. İleride tercih etmek istediği mesleği de söyleyen genç “Hayat kurtarmak için doktor olmak” arzusunu dile getiriyor.

Bunun üzerine silahını işaret ederek ortada bir tezat olduğunu dile getirmeye çalışan muhabire genç asker gayet sakin ve soğukkanlı bir şekilde durumu izah ediyor.

Mantıksal tutarlılık içinde muhatabıyla diyalog kurmaya çalışan Taliban savaşçısı genç yaşında hakim medya organlarının inşa etmeye çalıştığı algının aksi bir durum olduğunu kanıtlıyor. İşin özünde yaşı genç birisinden pekala daha fevri hareketler beklemek mümkünken bu örnekte görüldüğü üzere dünyanın Taliban’dan öğrenebileceği epey şey var!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum