1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Şiilerde Kabaran "Cihad Aşkı" İmrendiriyor(!)
Şiilerde Kabaran "Cihad Aşkı" İmrendiriyor(!)

Şiilerde Kabaran "Cihad Aşkı" İmrendiriyor(!)

Şii merci Ayetullah Sistani’nin oğlu M. Bakır da eline silah almış. Duyumlara göre bu kutsal cihad için gönüllü yazılanların sayısı 2,5 milyonu aşmış!!!

24 Haziran 2014 Salı 15:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şii propaganda siteleri Irakli Şii âşim Sistani’nin “cihad fetvası” sonrasında iki buçuk milyon kişinin (yanlış okumadınız; 2,5 milyon) IŞİD’e karşı savaşmak için gönüllü yazıldığını işleyip duruyorlar. Yanı sıra Sistani’nin oğlu Hüccetül İslam Muhammed Bakır Sistani’nin de IŞİD’e karşı gönüllü yazıldığı ifade ediliyor.

ABD işgalinde ortalıkta görünmeyenlerin şimdi “cihad”a gönül bağlamalarındaki paradoks bir yanda dursun. “Vahhabilere” karşı savaş aşkıyla yanıp tutuşan “milyonlar”(!); askerî üniformalarla poz veren sarıklı Şii din adamları; Şii milislerin gövde gösterisi niteliğindeki askerî geçitleri ve bunların üzerinden yapılan propagandalar ortalık yerde dururken aynı merkezden “mezhepçi fitne” edebiyatının yoğun bir şekilde işlenmesi de “Acem uyanıklığı” olsa gerek.

Evet, Ayetullah Sistani’nin oğlu Seyyid Muhammed Bakır Sistani, Samarra’da türbeleri koruyan gönüllü halka katıldığını bildirmiş. Yanındaki 500 kişilik grupla Samarra’daki “imamlar”ın türbesini savunacakmış.

Ne kutsal bir görev! İnsan sormadan edemiyor: ABD’ye karşı gündeme dahi gelmeyen cihad aşkı; neden söz konusu IŞİD olunca bu kadar kabardı? Öte yandan Iraklı Şiilerin “cihad”a yönelik kabaran duygularının Suriye'de Esed rejiminin yanında nasıl katliam şeklinde tezahür ettiğini unutmayalım!

 

HABERE YORUM KAT

21 Yorum