1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Şii Milisler Ele Geçirdikleri Yerlerde Katliam Yapıyor
Şii Milisler Ele Geçirdikleri Yerlerde Katliam Yapıyor

Şii Milisler Ele Geçirdikleri Yerlerde Katliam Yapıyor

Ardan Zentürk bügün ki yazısında dünyanın görmediği ve görmek istemediği gerçekleri açıklamış:

02 Ekim 2014 Perşembe 20:02A+A-

Ardan Zentürk'ün köşe yazısından bir bölüm:

Yıllardır Bağdat tarafından eziyetle karşılaşan Sünni kitlelerin Musul saldırısı sonrası IŞİD’le birlikte hareket etmesi sorunu büyütmüş görünüyor, ama bu orada kalacak mı, hayır... Bilgi vereyim: Irak’ta yaklaşık 24 Şii milis grubu var. Bedir Tugayları, Mehdi Ordusu, Hizbullah, bunların büyükleri. Bu milisler, Şii başbakanlar tarafından yasal güvenlik güçleri olarak kullanılıyor. Şimdi sıkı durun.bunlar, IŞİD’e karşı savaşta ele geçirdikleri Sünni yerleşim birimlerinde katliam ve yağmalamalar gerçekleştiriyorlar, dünyanın -nedense- bilgisi yok!.. Bunu ben söylemiyorum, bu gruplarla birlikte IŞİD’e karşı Kerkük çevresinde savaşan Peşmerge komutanı Şirvan Hamid açıklıyor. “Amerli, Süleymanbey, Yengince’nin ortak harekatla kurtarılmasından sonra Şii milisler, Sünni sivilleri öldürdü, dükkanlarını yağmaladı, IŞİD üyesi olduğunu ileri sürdükleri kişilerin kafalarını kesip arabadan caddeye attılar” diyor. Kerkük’ten bir başka Kürt yetkili Pola Ahmet’in şu sözleri önemli: “Irak ordusu ile birlikte Kerkük çevresindeki IŞİD’e yeni bir harekat planlıyoruz. Sünni aşiret liderleri bize mesaj gönderdi. Bölgelerine Şii milislerin girmemesi garantisi verilirse, silahlarını teslim edecekler, çünkü bu milisler, girdikleri her yerde Sünni halktan intikam alıyor.”

Bitmedi, Kerkük’ün Taza bölgesinde İran’ın Kudüs Ordusu’na bağlı tamamı İranlı bir başka milis grubu da eğitimlerini sürdürüyor.

Pekiyi, dünyanın, IŞİD’le hiç ilgisi olmayan, onun varlığını bölgesinde zorunlu olarak kabul etmiş masum Sünni sivilleri bir intikam saldırısından kurtarabilecek planı var mı? Yok!..

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum