1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sığınmacıların Yeni Rotası Slovenya
Sığınmacıların Yeni Rotası Slovenya

Sığınmacıların Yeni Rotası Slovenya

Avrupa'ya doğru yolculuğa çıkan mülteciler Macaristan'ın Hırvatistan sınırına tel örgü çekmesi nedeniyle yönlerini Slovenya'ya çevirdiler.

19 Ekim 2015 Pazartesi 15:34A+A-

Macaristan, Balkan ülkeleri üzerinden gelen mültecileri engellemek için sınırlarına jiletli tel örgü çekmeye başlamış ve Sırbistan sınırını geçen ay ve Hırvatistan sınırını cuma günü kapatmıştı.

Hafta sonunda Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya girmeye başlayan mülteciler, kayıt işlemlerinin ardından Avusturya sınırına yakın Gornja Radgona sığınmacı merkezine yerleştiriliyor.

Slovenya'da iltica başvurusunda bulunmayan mülteciler Avusturya'ya doğru ilerliyor.

Sloven yetkililer, Avusturya ve Almanya'nın tutumuna göre hareket edeceklerini ve ülkeye günde azami 2 bin 500 sığınmacı girişine izin vereceklerini açıkladı.

Hırvatistan mülyecileri sınırda bekletiyor

Slovenya'nın Hırvatistan sınırındaki güvenlik önlemlerini arttırması ve günlük kota belirlemesinin ardından Hırvatistan da Sırbistan sınırından giriş yapmak isteyen mültecileri bekletmeye başladı. Hırvatistan'a girişlerine izin verilmeyen çok sayıda mülteci açıkta kaldı.

Bu yıl 197 binden fazla mültecinin giriş yaptığı Hırvatistan'daki kamplarda halen 3 binden fazla mültecinin barındığı bildirildi. Hırvatistan, Slovenya'nın kabul edeceği mülteci sayısına göre Sırbistan'dan girişlere izin verecek.

Mülteci akının önümüzdeki günlerde önemli oranda artması beklenirken, Yunanistan'da bulunan 10 bine yakın mületcinin kısa sürede Makedonya ve Sırbistan üzerinde Hırvatistan'a ulaşabileceği belirtiliyor.

Suriye, Irak ve Afganistan başta olmak üzere çatışma bölgelerinden kaçan mülteciler, deniz yoluyla Yunanistan'a girmelerinin ardından Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya rotasını kullanarak Avusturya, Almanya ve İsveç başta olmak üzere kendilerini kabul edebilecek zengin Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.

AA

HABERE YORUM KAT