1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Sığınmacı"lar Viyana'ya Doğru Yürüyüşe Geçti
"Sığınmacı"lar Viyana'ya Doğru Yürüyüşe Geçti

"Sığınmacı"lar Viyana'ya Doğru Yürüyüşe Geçti

Avusturya sınırında 2 gündür bekletilen ve Almanya'ya gitmek isteyen “sığınmacı”lar, ulaşım sağlanmaması üzerine Viyana'ya doğru yürüyüşe geçti.

14 Eylül 2015 Pazartesi 23:00A+A-

Macaristan üzerinden gelen “sığınmacı”ların "umut yolculuğu" sürüyor. Tren ve otoyolların trafiğe kapatılmasının ardından Macaristan'dan yürüyerek gelen “sığınmacı”lar, Avusturya'nın Nickelsdorf kasabasındaki Hegyeshalom sınır kapasındaki kamplarda bekletilirken, sınırdaki kampta kalmak istemeyen yaklaşık bin 500 ”sığınmacı”, kontrollerin artması üzerine Viyana'ya ulaşmak için yola çıktı.

AA'ya konuşan “sığınmacı”lar, 2 gündür sınırdaki kampta otobüs beklediklerini ve ulaşım sağlanmaması üzerine yola çıktıklarını söyledi. Almanya'ya gitmek istediklerini belirten “sığınmacı”lar, otobüs veya taksilerle Viyana'ya ulaşmaya çalışıyor. Kampta kalan bazı “sığınmacı”lar çadırlarda kalırken, bazıları da yeterli yatak olmadığı için yerlerde yatıyor.

Kamplarda kalan birçok “sığınmacı”nın hasta olduğu, bazı sığınmacıların ise Macaristan'da ailelerinin ve çocuklarını kaybettiğini aktarılıyor.

“Sığınmacı” akınını durdurmak için tren seferlerini iptal eden ve otoyolu trafiğe kapatan Avusturya, sınır güvenliğini artırmak için 2 bin 200 asker görevlendirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT