1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şiddetle aralarına mesafe koymadıkları gibi bir de onu sahiplendiler!
Şiddetle aralarına mesafe koymadıkları gibi bir de onu sahiplendiler!

Şiddetle aralarına mesafe koymadıkları gibi bir de onu sahiplendiler!

Gelecek Partili Selçuk Özdağ birkaç gün önce Ankara'da silahlı ve sopalı bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırı soruşturulurken MHP ve Ülkü Ocakları yöneticilerinden soruşturmanın savcısına yönelik tehdit mesajları paylaşılmaya başlandı.

19 Ocak 2021 Salı 12:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara'da, KRT TV programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'nun uğradıkları organize saldırının yankıları sürerken, MHP’nin gazetecilere yönelik tehdit dili hızını alamayarak sırayı Cumhuriyet savcılarına devretti.  

Geçtiğimiz günlerde Selçuk Özdağ saldırıya uğramasının ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bahçeli'ye sorular sormuştum MHP yandaşları bana hakaretlerde bulundular. Bahçeli istediğini söyleyecek, biz sorular sorduğumuz zaman bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Bu bir hukuk reformu... Doğru hukuk reformu yapacaklar. Ben buradan bunlara oy verenlere sesleniyorum. Dikişler var, elim kırık... Bunlarla boğuşmaktan... Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek, ateş etmesek belki de ölmüştüm. Susmayacağım, korkmayacağım. Gençleri de kimse kullanmasın. Gençler kullandırtmayın kendinizi. Ben soru sordum, '17-25 Aralık Bahçeli için ne ifade ediyor?' dedim.”

Selçuk Özdağ’ın saldırı sonrası yaptığı açıklamalarda da görüldüğü üzere MHP’nin eli kolu sokaklarda. Tehditler, hakaretler ve gözdağları ile her gün yeni bir olay yaşanıyor. MHP'liler hem hukuku hem toplumun can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Dün sokakta yaşanan olayların sadece sokakla sınırlı tutulmayacağını da görmüş olduk.

Devlet Bahçeli Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunmuş, gazetecileri açık açık tehdit etmişti. Bahçeli’nin tehditlerinin ardından birçok Karar gazetesi yazarı ‘geçmiş olsun ve dikkat edin’ mesajları almıştı. Şiddetin MHP’nin siyaset terminolojisi ile yaygınlık kazandığını tekrar görmek üzücü olduğu gibi bu duruma karşı somut adımlar atılmaması daha kötü sonuçları doğuracaktır. 

MHP şiddet ile arasına sınır çekmediğini bütün topluma bir kez daha hatırlattı. Sosyal medyadaki hesapları üzerinden MHP’li ve Ülkü Ocakları mensupları, Selçuk Özdağ’ın soruşturmasını yürüten savcı Alparslan Tufan’a yönelik tehdit ve gözdağı mesajları yayımlamaya devam ediyor. MHP şiddet ile arasına sınır koymak istemediği gibi şiddeti sahiplenmeye de devam ediyor.

 

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı’nın sosyal medya paylaşımları,

omer-sanli.png

 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum