1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Sibsi: Ülkeyi Tek Başımıza Yönetmeyeceğiz
Sibsi: Ülkeyi Tek Başımıza Yönetmeyeceğiz

Sibsi: Ülkeyi Tek Başımıza Yönetmeyeceğiz

Nida Tunus Partisi Genel Başkanı Sibsi, "Seçimlerde oyların çoğunluğu almış olsak bile, ülkeyi tek başımıza yönetmeyeceğiz" dedi.

16 Kasım 2014 Pazar 00:05A+A-

Nida Tunus Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde ülkeyi tek başına yönetmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Sibsi, seçim kampanyası çerçevesinde başkent Tunus'taki El-Menzah Spor Salonu'nda partililere yaptığı konuşmada, "Seçimlerde oyların çoğunluğu almış olsak bile, ülkeyi tek başımıza yönetmeyeceğiz. Ulusal birliğin sağlanması için diğer siyasi partilerin de yönetime iştirak etmesini sağlayacağız" dedi.

Yeni hükümetin siyasi taraflarla istişareden sonra şekilleneceğini belirten Sibsi, partisinin siyasi hayatın her alanında hakimiyet kurduğu yönündeki suçlamaları ise "88 yaşına gelmiş bir adam nasıl hakimiyet kursun" sözleriyle eleştirdi.

Sibsi, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamaması durumunda ise siyaseti bırakacağını sözlerine ekledi.

Sibsi, 26 Ekim'de yapılan genel seçimlerin ardından basına yaptığı ilk açıklamada, "Kimseyle ittifak kurmayacağım. Bize en yakın olanlar ve demokrasi ailesiyle ülkeyi yöneteceğiz" ifadesini kullanmıştı.

23 Kasım'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Marzuki'nin yanı sıra seçimden zaferle çıkan Sibsi ve ülkenin diğer önde gelen siyasetçileri yarışacak.

Genel seçimlerde Nida Tunus Partisi, oyların yüzde 39,17 'unu alarak 217 sandalyeli parlamentoda 85 milletvekili çıkarmış, onu 69 sandalyeyle Nahda Hareketi takip etmişti.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum