1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sezgin Baran Korkmaz etrafındaki iddialar soruşturulacak mı?
Sezgin Baran Korkmaz etrafındaki iddialar soruşturulacak mı?

Sezgin Baran Korkmaz etrafındaki iddialar soruşturulacak mı?

Sedat Peker’in 9. videosunda Sezgin Baran Korkmaz ekseninde öne sürdüğü iddialar doğru mu?

06 Haziran 2021 Pazar 19:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sedat Peker, önceden yayınlayacağını duyurduğu 9. videoyu da sosyal medyadan paylaştı. Peker 9. videosunu 'Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz' başlığı ile duyurdu.

Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili iddialar doğru mu?

Videoda öne çıkan ve kamuoyunun ivedi olarak soruşturulması ve aydınlatılmasını beklediği hususlardan biri de Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili Peker’in bir kısmı itiraf niteliğinde olan açıklama ve iddiaları…

Son videosunda da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hitaben iddialarda bulunmayı sürdüren Sedat Peker, Soylu’nun Türkiye ekonomisinin büyüdüğü sözüne atıfla "Diyordu ya 'Ben poliçe sesini çok seviyorum'. Şirketin 57 kat büyümüş, dünyanın neresinde böyle bir şey var. O poliçenin sesine ben de uyurum, herkes uyur… Erdal baba araba getirdiğinde 20 sene önce, sigortalattığında Erdal baba diyordun. Şimdi Erdal baba lazım değil ki... Bütün holdingler sende. Yahu seni bugün Allah'a yemin olsun iğnenin deliğinden geçireceğim. Bugün senin son günün. Yüce Divan'a gideceksin, yargılanacaksın. Seni bitireceğim. Madem ben suç örgütü lideriyim, yurt dışına çıkmadan önce odanda misafir ettiğin, dur oraya geleceğiz, Süleyman bekle beni..." dedi.

Sezgin Baran Korkmaz eksenli anlatımlarıyla Veysi Ateş başta olmak üzere bazı medya, yargı mensupları ve birtakım yüksek bürokratların karşılıksız lüks tatillerinden bahseden Sedat Peker, çarpıcı iddialarda bulundu.

Sedat Peker’in kamuoyunun ivedi olarak soruşturma ve aydınlatılmasını beklediği Sezgin Baran Korkmaz eksenli anlatımları şöyle:

"Anlatacağım, her şey çok önemli. Sonlarda Süleyman'la ilgili şeyleri tekrar başa alıp yeniden dinleyin. Sezgin Baran Korkmaz, Süleyman, Veyis Ateş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, Soylu'nun Organizeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı yaptığı Resul Hort, Ankara Emniyet Müdürü Sermet ve bir kişi daha var onu da söyleyeceğim. Bu çok önemli. Söylediklerimden biri çıkmazsa bileğimi keseceğim. Siz baskı yaptığınız an Yüce Divan direkt.

Bodrum'da Paramount Otel var. Sahibi kim? Sezgin Baran Korkmaz, bu arkadaş Türkiye'de de aranıyor ABD'de de. Sezgin Baran Korkmaz'ın otelinde kimler var. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toplu Ankara, İçişleri Bakanlığı'nın koyduğu yasakları kaldıran makam. Bu adam o kadar rahat ki sıfır kilometre BMW X5'le görevine gidiyor.

Devlet bunlara Opel veya Passat veriyor. Kim ne der diye düşünmeden kaç milyonluk arabayla işe gidip geliyor. Sınırları aşmışlar. Güç zehirlenmesi böyle bir şey. Her yer onlarda yapılanmayı biliyor, Tayyip abinin iyi adamı bu adam.

Onu da anlatacağım. Eski koruma şimdi bunu Koruma Daire Başkanı yaptı Ekrem Gülen. Kim bu Silivri Emniyet Müdürü'nün intihar etmesine neden olan canavar. Gencecik çocuğu bunalıma sokup kafasına sıkmasına neden oldu.

Veyis Ateş hey gidi... Bunlar tatili de beraber yapıyor, kesmeyi de. Resul Hort olaya sonradan dahi olacak. Şimdi bunlar Muğla Emniyet Müdürü Marina Yalıkavak vardı, el konulan aynı yer. Dikkat edin, hep el koyma olayı aynı yerde oluyor. Şimdi de otele el koyuyorlar. Sezgin Baran Korkmaz en son Mübariz Mansimov de öyle demişti, sendeki belgeler demişti benim şirketim ama ben de yok. Ben de var.

Sakın onlarla anlaşayım diye düşünme inan patlatırım rezil olursun. Müşteri portföyünün tamamı bende hangi hakim, savcı hepsi bende. Siz aranan adamın otelinde, bu adamın arandığını dünya biliyor. Sizin ne işiniz var orada? Hani faturalarınız nerede? Süit odalarda kalıyordunuz. 100 bin lira tutuyor sizin tatiliniz. Sizin maaşınız kaç lira? Hani fatura? Aranan adamın otelinde bölge idare mahkemesi başkanı, il emniyet müdürü anlatacağım bu değil tabii. Bu da suç tabii de bunu saymıyoruz…

Bu koruma, neden daire başkanlığı neden biliyor musunuz? Türkiye'deki en önemli kişilerin yanında koruma polisi var. Onların yanına polislerini koyuyor. Kıbrıs'taki kayıtlarını yaptırıyor, bu da polislerine yaptırıyor. Allah'a şükür bizde sıkıntı yok. Neden alamıyor diyorlar, Ekrem'i Emniyet'ten ayırıp İş Bankası'na soktu.

Emniyet müdürünün iş bankasında ne işi olur? Parasını ödeyemeyen İş Bankası'na kalan büyük oteller araziler şimdi de yavrum otelin içinde girdi, şimdi de oraya operasyon. İş Bankası'nın yönetimini de aynı şekilde FETÖ soruşturması var. CİMER'e bir mektup savcılıktan bir kağıt adam ne delerse yapıyor. Koskoca MASAK'ın başkanını kendilerine böyle köle yaptılar. Hikaye böyle işliyor. Ben böyle anlatınca bunlar FETÖ'nün yanında leblebi çekirdek…

Rasim Ozan Kütahyalı var, o da bizim Paramount Otel'in ekibinden. Burayı iyi dinleyin hatta tekrar tekrar dinleyin. Söz namus, hatta bileğimi keseceğim. 5 Aralık Resul Hort, Organize Suçlar'dan sorumlu emniyet genel müdür yardımcısı Sezgin Baran Korkmaz'a telefon açıyor.

Sezgin Baran Korkmaz kim? Amerika'da aranan bir arkadaş. Duymuşsunuzdur, Aslan diye geçen bir Ermeni arkadaş var. Şu an cezaevinde milyar dolar buraya gelmiş. Basından hatırlarsınız. Bu adamı arıyor. İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor 5 Aralık günü saat akşam veya sabah 10 buçuk, çıkış 12 buçuk. Aradaki konuşmayı anlatıyorum. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir işadamından alacağı var.

Süleyman buna diyor ki, "Senin hakkında tahkikat var dosya yapıldı. Sen yurtdışına çık. Bu adamın parasını da yukarının haberi haber 'Tayyip abi kastediyor' bu parayı sil. Sorun çıkacak" diyor. Amerika'dan büyük para geldiğini herkes biliyor.

Ey gidi bütün kayıtlar çıkacak ortaya. Sezgin Baran Korkmaz 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. Bundan sonra anlatacağım. Hiçbir şeyin önemi olmasa da içişleri Bakanı'yla görüştürmek için Organize Suçlar Daire Başkanı telefonla arayıp hakkında dosya olan ve 6 aydır aranan bir adamı, İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor.

Yurtdışına çıkmasını söylüyor ve çıkıyor. İşler bozuluyor bu 45 milyonu kabul ediyor bizim Sezgin Baran Korkmaz, Çünkü karşısında devlet var. Otelini istediler adamın. Mübarize yaptılar ya otelini limanına... Böyle bir namussuzluk olur mu? Ben size belgelerini de göstereceğim ama belgeye de gerek yok. Siz, muhalefete baskıyı kuracaksınız. 5 Aralık'ta 'Sezgin Baran Korkmaz İçişleri'ne geldi mi kamera kayıtlarını çıkarın' diyecekler. Sezgin Baran Korkmaz hemen yurt dışına çıkmış mı?

HABERE YORUM KAT

2 Yorum