1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şeytan Ayetlerini de FETÖ mü Yayınlamıştı?
Şeytan Ayetlerini de FETÖ mü Yayınlamıştı?

Şeytan Ayetlerini de FETÖ mü Yayınlamıştı?

​​​​​​​Selman Rüşdü’nün rezil kitabını Türkiye’de yayınlayarak büyük provokasyonlara yol açan Doğu Perinçek Başbağlar katliamının yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Sivas olaylarını FETÖ’ye fatura etmiş.

05 Temmuz 2020 Pazar 15:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Perinçek inanılmaz bir şahsiyet! Hızına, kıvraklığına yetişmenin imkanı yok; şaşırtıcılıkta da rakip tanımıyor! Bugün Başbağlar katliamının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlamış. Erzincan valisine, Başbağlar Köyü muhtarına ve Başbağlar Köyü Derneği’ne hitaben yayınladığı mesajında Başbağlar şehitlerini anıp, PKK’yı lanetlerken aynı zamanda Başbağlar katliamından 3 gün önce gerçekleşen Sivas olaylarına da atıfta bulunmuş, şunları söylemiş:

“…5 Temmuz 1993 günü Erzincan ilimizin Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 34 köylümüzü şehit eden kurşunlar yüreklerimize ve bilinçlerimize saplanmış, orada duruyor.

2 Temmuz 1993 günü aydınlarımız Sivas Madımak’ta FETÖ Terör Örgütü’nün tertibiyle yakıldı ve üç gün sonra Kemaliye Başbağlar’da köylülerimiz PKK Terör Örgütü tarafından kurşuna dizildi.

FETÖ ve PKK terör örgütlerinin ikisi de Amerika ve İsrail planları içinde Türkiyemizi hedef almışlardır. 15-16 Temmuz 2016 Darbe girişimi, işte o Sivas ve Başbağlar katliamlarının devamıdır….”

Ne güzel değil mi? Bir cümlede Sivas hadisesinin arkasındaki şer odağını ortaya koymuş ve yıkanmış, yunmuş, tertemiz olmuş!

İyi ama insan gene de merak ediyor: Acaba Aziz Nesin’le birlikte sahibi olduğu Aydınlık gazetesinde tüm yasaklara, uyarılara, tepkilere rağmen Şeytan Ayetleri adlı rezil romanı sayfa sayfa çevirtip yayınlamalarını da şer odağı FETÖ mü organize etmiş? Anlatsa da öğrensek!

Anlaşılan o ki, her dönemde tarihi yeniden yazma hususunda çok mahir bir şahsiyet olduğundan Perinçek şimdi de konjonktüre uygun olarak böyle bir senaryo yazmayı uygun bulmuş. Bu absürd senaryonun alıcısı çıkar mı? Niye çıkmasın, kendisine her dönemde inanmaya hazır birilerini bulmakta usta biri olduğu biliniyor. Konjonktür de bu tür masallara inanmaya müsait nasılsa!

Ama bu tür saçmalıklarla tarihin yeniden yazılamayacağı malumdur. Buradan bir kere daha hatırlatalım, eğer ahir ömründe gerçekten iyi bir şey yapma niyetindeyse, Perinçek bu tür akrobatik performansları bir kenara bıraksın ve çıkıp mertçe, açıkça Sivas’ta ve 28 Şubat sürecinde kimlerle işbirliği ile nasıl provokatif adımlar attıklarını açıklasın.

Doğrudur çok can yaktı, çok zulme sebebiyet verdi ama samimi bir şekilde işledikleri zulümleri itiraf ederse en azından daha inandırıcı olma imkanı bulabilir. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum