1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Seyir Defteri’nin konuklarının gözünden Mehmet Akif Ersoy
Seyir Defteri’nin konuklarının gözünden Mehmet Akif Ersoy

Seyir Defteri’nin konuklarının gözünden Mehmet Akif Ersoy

Akit TV’de geçtiğimiz yıllarda yayımlanan Kenan Alpay'ın sunduğu Seyir Defteri programında M. Akif Ersoy konuşulmuştu. Programa şair-yazar Ali Emre ve Temmuz Dergisi GYY Mustafa Yılmaz konuşmacı olarak katılmıştı.

27 Aralık 2020 Pazar 16:53A+A-

Akit TV’de Kenan Alpay’ın sunduğu Seyir Defteri programında M. Akif Ersoy konuşulmuştu. Programa şair-yazar Ali Emre ve Temmuz Dergisi GYY Mustafa Yılmaz konuşmacı olarak katılmışlardı. 

Kenan Alpay’ın hazırlayıp sunduğu programda şu sorulara cevap aranmıştı:

Bir şair, bir mütefekkir ve bir mücadele adamı olarak Mehmed Âkif’in düşünce ve dünya görüşünün temel özellikleri nelerdir?

Bir edebiyatçı olarak Mehmed Âkif’in edebiyat ve sanat alanındaki kıymeti hangi özelliklerden kaynaklanmaktadır? Sırat-ı Müstakim, Sebil-ür Reşat ve Safahat üzerinden Türkiye’nin düşünsel ve siyasal tarihini nasıl okunabilir?

Vaaz kürsülerinden cephelere Milli Mücadele yıllarında bir ‘karakter abidesi’ olarak yükselen Mehmet Akif’e Cumhuriyet döneminde reva görülen çirkin muameleler, karşılaştığı haksızlık ve takibatlar, acıları ve yalnızlığı, Mısır’a hicreti, vefatı ve defnedilişinin hikayesinde hangi hususlar dikkatlerden kaçırıldı?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum