1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Şeyh Said’in ismi okul, üniversite, havaalanı ve hastanelere de verilmeli"
"Şeyh Said’in ismi okul, üniversite, havaalanı ve hastanelere de verilmeli"

"Şeyh Said’in ismi okul, üniversite, havaalanı ve hastanelere de verilmeli"

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yeni çevre yoluna "Şeyh Said Bulvarı" ismini vermesine gösterilen tepkiler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

08 Aralık 2023 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'nin resmi ideolojinin dayatmaları sebebiyle konuşulması imkansız hale getirilen bazı meseleler var. Bunların başında da hiç şüphesiz İstiklal Mahkemeleri'nde katledilen öncü Müslüman şahsiyetler geliyor. İskilipli Atıf Hoca ve Şeyh Said Efendi ile özdeşleşen bu konuyu gündemleştirmeye çalışanlar her fırsatta sert tepkiyle karşılaşıyor.

Öncelikle bir hadiseyi tartışmaktan dahi kaçınanların içine düştüğü cehalet çukuru Türkiye'nin sorunlarını kronik hale getiren bataklıktır. Türkiye resmi ideolojinin dayatmalarından kurtulabildiği oranda özgürleşebilecek olan bir ülkedir.

Bu bağlamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ndeki kayyım yönetiminin yeni çevre yoluna "Şeyh Said Bulvarı" ismini vermesi devletin özeleştirisi açısından oldukça kıymetli bir yerde duruyor. Diyarbakırlı Müslümanlar da bu adımı desteklediklerini açıkladılar.

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yeni çevre yoluna "Şeyh Said Bulvarı" ismini vermesine gösterilen tepkiler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'deki ırkçı cehalete dikkat çeken Dinç şu sözlerle İstiklal Mahkemeleri'nde katledilen öncülerin isimlerinin farklı mekanlarda da yaşatılması çağrısında bulundu:

"Şeyh Said ve İskilipli Atıf Hoca yüzakı şehitlerimizdirler. Irkçı yaklaşımlarla oluşturduğunuz kirli algı bu temiz şehidlere leke getirmez. Şeyh Said’in ismi okul, üniversite, havaalanı ve hastanelere de verilmeli."

HABERE YORUM KAT

4 Yorum