1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Raid Salah: Türkiye’nin özgür ve onurlu duruşunun korunması için Erdoğan’ı destekleyin
Şeyh Raid Salah: Türkiye’nin özgür ve onurlu duruşunun korunması için Erdoğan’ı destekleyin

Şeyh Raid Salah: Türkiye’nin özgür ve onurlu duruşunun korunması için Erdoğan’ı destekleyin

Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’dan Türkiye halkına seslendi: Siz geçmişten beri bize hep umut oldunuz. Bu umudun devam etmesi için Recep Tayyip Erdoğan'a destek verin.

18 Mayıs 2023 Perşembe 16:53A+A-

Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’da 14 Mayıs seçimlerini değerlendi. Türkiye halkını ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediği için tebrik etti. Türkiye'nin özgür ve onurlu duruşunun korunması için aynı desteğin 2. turda da verilmesini istedi.

Şeyh Raid Salah’ın açıklaması:

"Bismillahirrahmanirrahim

Mübarek Mescid-i Aksa'da bulunan Kıble Camii'nin içinden Türkiye'deki kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Kardeşlerim; bir kaç gün önce yapılan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin sonucunda yaşadığınız demokrasi karnavalı için sizleri tebrik ederiz. Seçimlerde Ak parti ve müttefiklerinin büyük oranla kazanmasına çok sevindik.

Türkiye'nin özgür ve onurlu duruşunun korunması için seçimlerin ikinci turunda da Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermenizi temenni ediyoruz.

Hala damarlarında Osmanlı'nın, Selçukluların Eyyubilerin, Bediüzzaman Said Nursi'lerin, Mahmud efendi'lerin, Necmeddin Erbakan'ların kanı dolaşan kardeşlerim! Siz geçmişten beri bize hep umut oldunuz. Şimdi de umudumuzsunuz. Bu umudun devam etmesi için Recep Tayyip Erdoğan'a destek verin.

Daha bir kaç sene önce Katar'a göz dikenlerin karşısında dimdik duran, Libya'da çıkan fitneye dur diyen, Suriye Irak Yemen gibi dünyadaki bir çok Arap ülkesinden gelen mültecilere destek veren, Rohingyalar'a, Uygurlar'a yardım eli uzatan birine nasıl destek istemeyelim..."

HABERE YORUM KAT