1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Adnan'a Bir Şey Olursa Ateşkes Biter
Şeyh Adnana Bir Şey Olursa Ateşkes Biter

Şeyh Adnan'a Bir Şey Olursa Ateşkes Biter

Açlık grevinde iki ayı doldurmak üzere olan Şeyh Hıdır Adnan için İslami Cihad liderinden açıklama geldi.

11 Şubat 2012 Cumartesi 11:23A+A-

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah açlık grevini sürdüren ve gittikçe sağlığı bozulan hareketin zindandaki liderlerinden Hıdır Adnan’ın hayatından işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirterek, Şeyh Adnan’a bir şey olması durumunda ateşkesin bozulacağını söyledi.

İslami Cihad Hareketi'nin iki aya yakın bir süredir açlık grevini sürdüren Şeyh Hıdır Adnan için Batı Yaka’nın Cenin şehrine bağlı Arabe köyündeki evi önünde yaptığı destek gösterisine telefonla katılan Şallah, insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, Şeyh Adnan’ın salıverilmesi için sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

hidir-adnan-protest.jpg
Şeyh Hıdır Adnan'a destek için Gazze'de kurulan eylem çadırı…

Batı Yaka’da Şeyh Adnan’la dayanışma gösterileri ve yürüyüşleri yapılırken Gazze’de de dün (10 Şubat Cuma) Kızılhaç örgütü önünde kurulan eylem çadırında gösteri yapıldı. Çadırda kılınan Cuma namazında hutbe veren Şeyh Muhammed Sahil, başta 55 gündür açlık grevini sürdüren Şeyh Adnan olmak üzere zindandaki Filistinli esirlere yapılan insanlık dışı uygulamalara karşı ortak tavır gösterilmesi gerektiğini belirterek, Pazar günü bütün esirlerin Şeyh Adnan ile dayanışma için açlık grevine başlayacağını söyledi.

Geçen hafta Kızılhaç örgütü binası önünde kurulan eylem çadırında Şeyh Hıdır Adnan’a destek için açlık grevine başlayan onlarca İslamî Cihad mensubu da açlık grevini sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT