1. HABERLER

  2. HABER

  3. Seyfi Oktay Hakim Karşısına Çıktı
Seyfi Oktay Hakim Karşısına Çıktı

Seyfi Oktay Hakim Karşısına Çıktı

Ergenekon davasına müdahale etmekle suçlanan Seyfi Oktay'ın da olduğu sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı.

21 Mart 2012 Çarşamba 09:12A+A-

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması başladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukat Tülay Bekar, avukat Ali Hadi Emre, avukat Mehmet Cengiz, avukat Kudbedin Kaya, Canfer Balçık, Hüseyin Yıldırım, Sefa Altıoğlu, Ali Haberal ve Erkan Bülent Haberal katıldı. Sanıklardan Şehriban Nihan Atasagun ise duruşmaya gelmedi.

Sanıkların kimlik tespiti sırasında Seyfi Oktay, 26 bin lira aylık geliri olduğunu söyledi.

Duruşmada, sanık avukatlarının usule ilişkin talepleri alınıyor.

Bu arada, mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda görülmeye başlanan duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

CESA İSTEMLERİ

İddianamede, Seyfi Oktay'ın ''silahlı örgüte üye olmak'', ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'', ''yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçlarından 10 yıl 9 ay ila 26,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer sanıklar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbedin Kaya, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın da ''silahlı örgüte üye olmak'', ''yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçlarından 10 ila 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları öngörülüyor.

Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal'ın, ''Ergenekon silahlı terör örgütü''nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüt adına suç işledikleri belirtilen iddianamede, bu şüphelilerin de 10 ila 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT