1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sessiz Sedasız Ağaçları Katletti
Sessiz Sedasız Ağaçları Katletti

Sessiz Sedasız Ağaçları Katletti

Yalova Belediyesi’nin ağaç katliamından sonra şimdi de İzmir’de benzer bir durum ortaya çıktı.

09 Ocak 2015 Cuma 13:25A+A-

Gezi Parkı’nda ‘ağaç’ bahane edilerek olay çıkartan AK Parti karşıtları, CHP’li belediyelerin ağaç katliamlarına karşı sessizliği dikkatlerden kaçmazken, Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman’ın köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesilmesi kararı vermesinden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kimsenin haberi olmadan yüzlerce ağacı kestirdiği tespit edildi. 

Gaziemir’de inşası devam eden ‘Yeni Fuar Alanı’nın inşaatı başlamadan önce, Kocaoğlu’nun zeytin ağaçlarını kestirdiği ve bunu da kamuoyundan gizlediği ortaya çıktı. Haber7'de yer alan habere göre 2014 yılında yapımına başlanan fuar alanının bir kısmı ağaçlık bölüme denk gelince, İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘sessiz sedasız’ bir karar alarak ağaçları kesme kararı aldı. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Fotoğraflarda CHP’li belediyenin yaptığı ağaç katliamı gözler önüne serildi.

2013 yılında inşaat yapımına başlamadan önce çekilen fotoğraf ile inşaatın başlamasından sonra çekilen fotoğraflarda yeşilin yok edilişi net bir şekilde görülüyor. 

İşte o fotoğraflar:

0ef3untitled1recoveredrecoveredrecoveredrecoveredrecovered.gif

700buntitled1recoveredrecoveredrecoveredrecoveredrecovered.gif

cd74untitled1recoveredrecoveredrecoveredrecoveredrecovered.gif

HABERE YORUM KAT