1. HABERLER

  2. HABER

  3. Servet Armağan: Demirel de Yargılanmalı
Servet Armağan: Demirel de Yargılanmalı

Servet Armağan: Demirel de Yargılanmalı

28 Şubat sürecinde görevine son verilen Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan, “mağdur” sıfatıyla ifade verdi. Armağan, “Demirel de Yüce Divan’da yargılanmalı” dedi.

18 Nisan 2013 Perşembe 06:41A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, o dönem Harran Üniversitesi rektörlüğü görevine son verilen Prof. Dr. Servet Armağan, “mağdur” sıfatıyla ifade verdi. Ankara Adalet Sarayı’na gelen Armağan, soruşturmayı yürüten savcılardan Kemal Çetin’e yaklaşık 2 saat ifade verdi.

Armağan, adliyeden ayrılırken yaptığı açıklamada, 28 Şubat dönemindeki uygulamalarla ilgili daha önce şikayette bulunduğunu, bu kapsamda savcılığın çağrısı üzerine “mağdur” olarak ifade vermeye geldiğini ifade etti. 28 Şubat döneminde Harran Üniversitesi’nde rektör olduğunu hatırlatan Armağan, “Beni hukuka aykırı bir şekilde görevden aldılar. İptal davası açtım ve kazandım fakat YÖK bunu uygulamadı ve beni görevime iade etmedi. Böylece Anayasa’nın 138. maddesini çiğnedi ve suç işledi” dedi.

Görevine son verilmesi sırasında ifadesinin alınmadığını böylece Anayasa’nın 129. maddesinin çiğnendiğini de savunan Armağan, davayı kazandıktan sonra da haklarının geri iade edilmediğini iddia etti.

28 Şubat’ta yaşananlarla ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında da şikayetçi olduğunu belirten Armağan, şunları kaydetti:

“Anayasa’nın 103 ve 104. maddeleri uyarınca Cumhurbaşkanı, anayasaya sadakate mecburdur. Ben bu hukuka aykırı işlemleri Cumhurbaşkanına bildirmiştim o zaman. Görevini yapmadı. Demirel’in Yüce Divan’da yargılanması için şikayetçiyim.” (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT