1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şervat Ali Ölüme Yollanmayacak!
Şervat Ali Ölüme Yollanmayacak!

Şervat Ali Ölüme Yollanmayacak!

Sitemizden duyurduğumuz ve Özgür-Der’in dün hakkında basın açıklaması yaptığı Av. Şervat Ali’nin Irak’a teslim edilmeyeceği öğrenildi.

21 Şubat 2012 Salı 14:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz gün sitemizden Irak’a iade edileceğini ve hakkında Irak’ta idam kararı olduğunu duyurduğumuz Mısırlı hukukçu Av. Şervat Ali’nin iade edilmeyeceğini öğrendik.

Dün konu hakkında Fatih Postanesi önünde bir basın açıklaması yaparak Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına mektup gönderen Özgür-Der, Şervat Ali’nin ölüme yollanmamasını istemişti. Mektupta Şervat Ali hakkında verilmiş sınır dışı kararının askıya alınması ve kendisine siyasi mülteci statüsü tanınması gerektiği ifade edilmişti.

Bugün ulaştığımız bilgiye göre Şervat Ali’nin sınır dışı edilerek Irak'a iade edilmesi kararı Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla durduruldu. Özgür-Der'in, Mısırlı kardeşimizin mağduriyetinin giderilmesi yönündeki talebe hızlı bir şekilde cevap veren Başbakanlık'a teşekkür mesajı gönderdiği öğrenildi.

Şervat Ali Kimdir?

1960 doğumlu Av. Şervat Ali Mısır’da İslami Cihad örgütünün yöneticilerinden olmak suçlamasıyla hakkında iki kez idam cezası verilmiş siyasi bir kişidir. Aldığı ceza nedeniyle ülkesinden kaçmak ve uzun yıllar farklı ülkelerde yaşamak zorunda kaldı. En son olarak yaklaşık üç ay önce İran’dan Türkiye’ye geçerken yakalandı. Türkiye Emniyeti Şervat Ali’yi, Türkiye’ye giriş yaptığı sırada üzerinde sahte bir Irak pasaportu taşıdığı gerekçesiyle Irak’a teslim etme hazırlığındaydı. ABD ve Batılı güçler tarafından küresel cihadi faaliyetlere katkı sağladığı iddiasıyla suçlanan Av. Şervat Ali hakkında Irak’ta idam kararı alınmıştı.

İLGİLİ HABERLERİMİZ:
Özgür-Der’den Mektup Eylemi: Şervat Ali Irak'a Teslim Edilmesin!
Türkiye, Cihad Liderini Ölüme Gönderiyor

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum