1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şentop: "Yeni Anayasa'da Başörtüsüne Sınırsız Teminat"
Şentop: Yeni Anayasada Başörtüsüne Sınırsız Teminat

Şentop: "Yeni Anayasa'da Başörtüsüne Sınırsız Teminat"

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mustafa Şentop başörtüsünün yeni anayasada güvence altına alınacağını söyledi.

02 Şubat 2013 Cumartesi 12:12A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, İstanbul Milletvekili Prof. Mustafa Şentop, iktidar partisinin anayasa konusundaki en önemli isimlerinden. Prof. Şentop, Başbakan Erdoğan'ın anayasa konusundaki sözleri sonrasında AK Parti Genel Merkezi'nde Vatan Gazetesi'ne anlattı.

Yüksek yargı hukuka uygun davrandı

Başörtüsünün yargı tarafından sorun haline getirildiğini vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, İstanbul Milletvekili Prof. Mustafa Şentop, "Yüksek yargı taraflı, ideolojik davrandı. Yüksek yargı şimdi avukatlarla ilgili gerçekten hukuka uygun, ideolojik yaklaşımları terk ederek bir karar verdi" dedi.

Yargı normalleştirmeli

Benzer yaklaşımın AYM'de, Danıştay'da devam etmesini ümit ettiğini söyleyen Şentop, bu işi yargının normelleştirmesinin doğru olacağını dile getirdi.

Başörtüsü Sınırsız Teminat

Başörtüsünü insanlar dinin gereği olarak tercih ediyor. Devlet dinin gereğinin ne olduğuna karışamaz. İstemeyen takmaz, ama bir kişi, ‘benim dinim bunu gerektiriyor’ diye başını örtüyorsa bir başkasının ‘senin dinin bunu gerektirmiyor’ diye ona müdahale etmesi mümkün olamaz. Türkiye bu garabetleri yaşadı.. Hürriyetler sınırsız olmaz elbette. Kişinin davranışı, başkasının haklarını ihlal ediyorsa, kamu düzenini somut bir şekilde bozuyorsa sınırlama düşünülebilir. Ama başörtüsüyle ilgili yasaklamalarda bu hususların hiçbiri yok. Kanunla yapılmış sınırlama yok. Aslında başörtüsü için hukuka uygun bir yasak hiçbir zaman olmadı. Böyle baktığınızda Anayasa’da din hürriyetiyle ilgili doğru bir düzenleme yapıldığında, benzer sorunların yaşanmayacağı kanaatindeyim. Mevcut anayasamızda din hürriyetiyle ilgili düzenleme çok problemli. Diğer temel hak ve hürriyet maddeleriyle karşılaştırdığımızda görüyoruz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum