1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şentop: Soylu isim vermedi!
Şentop: Soylu isim vermedi!

Şentop: Soylu isim vermedi!

Kamuoyu dün merakla Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 10 bin dolar rüşvet alan siyasinin ismini söylemesini bekledi. Ancak Soylu herhangi bir ismi yazılı olarak iletmedi.

17 Haziran 2021 Perşembe 17:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videoları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu televizyon ekranlarına çıkmış ve bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bir siyasinin Sedat Peker’den 10 bin dolar rüşvet aldığını iddia eden Soylu bu ismi savcılara söyleyeceğini belirtmişti.

Dün de Meclis Başkanı Şentop ile görüşen Soylu’nun ismi Şentop’a söyleyeceği iddia edilmiş ve görüşmenin amacının da bu olduğu ifade edilmişti. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne bu ismi dün Şentop’a iletti ne de savcılara!

Akıllarda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun neden bu ismi gizlediği ve ne yapmaya çalıştığı soruları kaldı.  

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Şentop, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, "Soylu'nun bahsettiği isim milletvekili olan bir kişi değil'' diye konuştu. TBMM Başkanı, kendisiyle paylaşılan bir isim olmadığını da söyledi.

Şentop’un açıklamaları da kafalarda karışıklığa neden oldu. Şentop, bir yandan bu kişi milletvekili değil derken öte yandan da bana bir isim verilmedi dedi.

Yaklaşık üzerinden bir ayın geçtiği; ‘bir siyasinin rüşvet aldığı iddiası’ soruşturmalara konu edilmediği gibi bu konuda kamuoyu da tatmin edici cevaplar alamadı.

Şentop, şöyle konuştu:

''Bir siyasetçinin para aldığına dair açıklama olmuştu. İçişleri Bakanımıza bir mektup yazmıştım milletvekillerimizin kendilerini töhmet altında hissettiğini bu konuda adli mercilere belgelerin verilmesini talep etmiştim. Dün Sayın Bakan beni ziyaret etti yazılı olarak cevabını getirdi. Bakan Soylu'nun kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. Tüm iddialarla ilgili adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki kısmı adli çalışmalar kapsamında olacaktır. İsim paylaşmadı. Adli mercilerle paylaşıp paylaşmadığını bilmiyorum.''

HABERE YORUM KAT

5 Yorum