1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şemdinli’deki Bombalı Saldırı Hastane Hizmetlerini Vurdu
Şemdinli’deki Bombalı Saldırı Hastane Hizmetlerini Vurdu

Şemdinli’deki Bombalı Saldırı Hastane Hizmetlerini Vurdu

Şemdinli'de PKK tarafından ilçe merkezinde patlatılan bomba yüklü aracın ciddi hasara neden olduğu hastanede hizmet verilemiyor.

22 Ekim 2015 Perşembe 21:18A+A-

Şemdinli ilçesinde PKK militanlarınca patlatılan bomba yüklü araç, çok sayıda ev, iş yeri ve kamu kurumunda hasara neden oldu.

Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Devlet Hastanesinin bulunduğu Serment Caddesi'nde dün gece PKK tarafından infilak ettirilen patlayıcı yüklü araç, tahribata yol açtı.

Her gün yüzlerce vatandaşın tedavi için geldiği İlçe Devlet Hastanesinde, patlamanın şiddetiyle yaşanan hasar, hizmetleri aksattı.

Üç katlı hastanenin doğum, acil, yeni doğan, hemodiyaliz servisi, ameliyathane ve lojmanları zarar gördü, sağlık hizmeti verilemedi.

Olayda özellikle doktor ve sağlık personelinin kaldığı lojmanda ciddi hasar meydana geldi, hastaların mağdur edilmemesi için sağlık çalışanları yoğun çaba sarf etti.

Tedavi için Devlet Hastanesine başvuran hastalar ilçedeki diğer sağlık kuruluşlarına, diyalize girenler ise Yüksekova Devlet Hastanesine yönlendirildi.

160 iş yeri hasar gördü, 20'si kullanılamaz hale geldi

İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, AA muhabirine, bomba yüklü aracın infilak etmesinin ilçede çok büyük tahribatlara neden olduğunu söyledi.

Patlama sonucu çok sayıda esnafın zarar gördüğünü kaydeden Tekin, şöyle dedi:

"Yaptığımız tespit ve araştırmalara göre Serment Caddesi'nde 59 iş yerinin hasar gördüğü, bunlardan 11'inin ağır hasarlı, kullanılamaz halde olduğunu tespit ettik. Cumhuriyet Caddesi'nde ise 101 iş yerinin camları kırıldığı, 9 iş yeri kullanılamaz durumda. Ayrıca mahallelerde evlerin, araçların, kamu kurum ve kuruluşlarının zarar gördüğünü biliyoruz."

Olayda cam kırıklarıyla yaralanan vatandaşların bulunduğunu belirten Tekin, "Bu vatandaşlarımızın hastanenin de ağır hasarlı olmasından dolayı hastaneye gidemediği ve evlerinde yaralarını sardığı bilgisine ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(9).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(1).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(11).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(6).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(10).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(8).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(7).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(2).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(3).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(4).jpg

semdinlide_bomba_yuklu_aracla_saldiri_pkk_03-(5).jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum