1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Sela Okuması Engellenen İmam Şikâyetinden Vazgeçti!
Sela Okuması Engellenen İmam Şikâyetinden Vazgeçti!

Sela Okuması Engellenen İmam Şikâyetinden Vazgeçti!

15-16 Temmuz’da Gülen örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışması sırasında ezan ve sela okuyan imam Mustafa Baki’nin üzerine yürüyerek engel olmaya çalıştıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan 2 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

23 Kasım 2016 Çarşamba 11:19A+A-

AA’da yer alan habere göre, 15-16 Temmuz’da Gülen örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışması sırasında, ezan ve sela okuyan Küçükçekmece’deki Gültepe Câmîsi’nin imamı Mustafa Baki’nin üzerine yürüyerek engel olmaya çalıştıkları gerekçesiyle “üye olmamakla birlikte Gülen örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “hakaret” suçlarından tutuklu yargılanan iki sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Kenan Gülşen ve Nait Yılmaz ile avukatları katıldı. Duruşmada mağdur imam Mustafa Baki de hazır bulundu.

Savunma yapan sanık Kenan Gülşen, 15 Temmuz günü imam Baki’yle karşılaştığını belirterek, “Aramızda herhangi bir konuşma geçmedi. Hakaret de etmedim. Suçlamaları kabûl etmiyorum.” dedi.

Sanık Nait Yılmaz da hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliyesini istedi.

“Bana Vurmaya Çalıştı”

Duruşmada söz alan mağdur imam Mustafa Baki, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı doğrultusunda câmîde sela okuduğunu ve anons yaptığını hatırlatarak, “Câmi kapısından çıkarken Nait Bey ile karşılaştım. Sanık, bana hitaben ‘Ne ezanı ne salası, milleti sokağa döküyorsunuz!’ diye söylendi. Sonra vatandaşlar araya girdi. Bana vurmaya çalıştı, üzerime yürüdü. Ben evime gitmek isterken yine câmî bahçesinde diğer sanık Kenan ile karşılaştık. Bana küfür etti. Sanıkların bana karşı söylediği sözlerin dışında başka sözü ve tehdit içeren hareketi olmadı. Her ikisi de gördüğüm kadarıyla sarhoştu.” diye konuştu.

Diyanet’in Tavsiyesi Üzerine Şikâyetten Vazgeçti!

İmam Baki, Diyanet İşleri Başkanı’nın şahsî davalardan vazgeçmelerini tavsiye ettiğini belirtti. Bu nedenle şikâyetinden vazgeçtiğine ilişkin dilekçeyi mahkemeye sunduğunu ifade eden Baki, davaya katılmak istemediğini söyledi.

“Tayyip Alınmıştır, Bu İş Bitmiştir”

Tanık Sedat Lato, darbe kalkışmasını televizyondan izlediği sırada ezan okunduğunu duyunca câmîye gittiğini anlatarak, yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Hoca ezanı okumuş, neden ezan okuduğuna dâir de açıklama yapmıştı. Câmîye gelen bazı şahıslar olmuştu, içlerinden bazıları ‘Hoca bu saatte ne ezanı?’ diye sordu. Bu kişilerin davranışlarından alkollü oldukları anlaşılıyordu. Bazı sözler söylendiğini hatırlıyorum. İmamla birlikte eve doğru gitmek üzereyken arkamızdan söylendi. ‘Ne ezanı ne selası? Tayyip alınmıştır, bu iş bitmiştir!’ şeklindeki sözleri hatırlıyorum ancak kimin söylediğini bilmiyorum. Sırtımız dönük olduğu için ben kimin söylediğini fark etmedim.”

Tahliyelerine Karar Verildi

Sanık avukatları, müvekkillerinin, üzerilerine atılı suç vasfının değişmesi ile suçun maddî ve manevî unsurlarının oluşmadığı gerekçeleriyle tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Burhan Temtek, sanıkların tutukluluk hâllerinin devamını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların savunmalarının alınması ve suç vasfının sanıklar lehine değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak, tahliyelerine karar verdi. Heyet, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum