1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seküler hurafeler can almaya devam ediyor!
Seküler hurafeler can almaya devam ediyor!

Seküler hurafeler can almaya devam ediyor!

Güney Kore’de “cadılar bayramı” kutlamasında 151 kişi öldü!

30 Ekim 2022 Pazar 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Modernliğin inşa ettiği dünyada insanın ahlaki varlığının sona erip yeniden tanımlanmasına şahit oluyoruz. Ahlak sonrası şeklinde nitelenebilecek bu durum insan nefsine hitap edilerek mümkün hale getirildi.

Bu noktada tüketim ve cinsellik özellikle teşvik edildi. Ahlakilikten yoksun tüketim ve cinsellik alışkanlıkları ise kelimenin tam anlamıyla ifsada yol açıyor hatta can alıyor. Güney Kore'nin başkenti Seul'de “Cadılar Bayramı” kutlamaları sırasında dar bir sokakta yaşanan izdihamda en az 151 kişi hayatını kaybetti.

Kendilerinden geçerek eğlenmek isteyen insanların sıkışarak can vermeleri modern insanın halini göstermesi açısından ibretlik. Bu insanlar uhrevi değerler veya fikirler için bile değil tamamen emperyalist tüketim alışkanlıkları için hayatlarını kaybettiler. 2021 senesinde ABD'de Cadılar Bayramı dolayısıyla yapılacak harcamalar 10,14 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaşmıştı.

Sadece kostüm için 3,32 milyar dolarlık bir harcamanın yapıldığı bu kutlamanın aslı pagan döneme kadar gidiyor. Ardından Hıristiyanlık içerisinde anlam kazanan bu gün 100 yıla yakın bir süredir ise seküler muhtevasıyla kutlanıyor.

İnsanların hayat gayesinden yoksun bir şekilde tamamen heva ve hevesleri için yaşadıkları bir vasatta ölümler de trajik bir boyut kazanıyor. Dünyayı bu hale getiren seküler düşünceler etkili oldukça bu şekilde ölümler yaşanmaya da devam edecek! Dünyanın geldiği nokta iç karartıcı olmakla birlikte ifsadın yaygınlaştığı ortamda kurtuluşun kaynağını görmek de daha kolay hale geliyor.

xcccccc-zog7.webp

HABERE YORUM KAT

1 Yorum