1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şehit Olarak Yaşayıp Şehadete Kanat Çırpanların Ardından
Şehit Olarak Yaşayıp Şehadete Kanat Çırpanların Ardından

Şehit Olarak Yaşayıp Şehadete Kanat Çırpanların Ardından

8 Temmuz 2003 tarihinde Malatya’da meydana gelen trafik kazasında yitirdiğimiz Macide Göç ve Özlem Özyurt kardeşlerimizi vefat yıldönümlerinde rahmetle anıyoruz.

08 Temmuz 2014 Salı 12:31A+A-

Haksöz Haber/Murat Ayar

“Tanıktır size tanıktır alanlar

Tanıktır zorlu yollar dost omuzlar


Söz veriyoruz sürecek kavganız
Uğrunda öldüğünüz aydınlık yolunuz
Söz veriyoruz unutmayacağız
Yüreklerimizde direniş çağrınız”

Bundan 11 yıl evvel, 8 Temmuz 2003’te; 27 Eylül tarihinde tüm dünyada yapılması planlanan "Aksa İntifadası'na destek, İsrail işgalinin ve ABD emperyalizminin küresel çapta protesto edilmesi" etkinliğini Anadolu’da yaygınlaştırma ve tanıtma çabaları kapsamında gittiğiniz Malatya Hekimhan mevkiinde yitirdik sizleri.

Buradan sevinçle ve heybeniz dolu şekilde yola çıkmıştınız. Bunu dün gibi hatırlıyoruz. Malatya’ya varmadan önce geçtiğiniz duraklardaki kardeşlerimiz ile buluşmaların haberini alıyorduk. Hepimiz umutluyduk, hepimiz ayakta beklemekteydik 27 Eylül’ü. Geçtiğiniz duraklarda yaşadıklarınızın fotoğraflarını, gelen eşyalarınız arasında çıkan ve şimdilerde pek kalmayan 36’lık fotoğraf filminin baskısını yaptıktan sonra gördük. Sivas’ta dostlarla sıcak buluşmanız hala fotoğraflarda capcanlı! Bu son görünüşünüzdü, son tebessümünüz,  son bakışlarınız…

Macide Göç, Özlem Özyurt... Bir imtihan, bir kaza ile yitirdik sizleri yıllar önce. Ama hatıranız hala capcanlı. Bıraktığınız mirası sahiplenen kadın ve erkek müminler sizi hayırla ya’d ediyor. Sizsiz geçen 11 yılda ektiğiniz tohumların nasıl ekine boy verdiğini inşallah göreceksiniz. Gittiğiniz ve düştüğünüz topraklarda nasıl umutların yeşerdiğini.

***

Bireyciliğin bir hastalık gibi bedenleri kemirdiği, birlikte hareket etmenin, cemaat olmanın ise kötülendiği bu dönemde hayatlarını Allah için feda eden kardeşlerimizi öncü ve örnek şahsiyetler olarak hatırlatmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Temmuz'un 8'i hep hüzünle,  hüznümüzü bilincimizle yeşertebileceğimiz bir gün olarak kalacak zihinlerimizde. Takvimlere mahkûm olmayacak kadar sıradanlığı aşan 8 Temmuz’u iki kardeşimizin yokluğunun oluşturduğu hüzün ve acıdan da ötelere uzanan örneklikleriyle onlara şehadet nimetini, bizlere muhasebe imkânını da beraberinde getiren bir imkân olarak hatırlayacağız. Değil mi ki, Allah'a aidiz ve sonuçta O'na döneceğiz şiarı ile sınanmaktayız…

Mücadele arkadaşlarımız Macide ve Özlem; Allah yolunun şahitleri olarak yaşadılar...

Şahidiz! Şahid ol ya Rab!

_____________

Macide ve Özlem ile ilgili bazı yazılar:

Sizi Hep İyi Hatırlayacağız!

Macide Göç Türkmen (1965-2003)

Özlem Hicran Özyurt (1972-2003)

Adanmış İki Yürekti Onlar!

Hayatları Tevhid ve Adalet İçindi!

Cephede Düşen Anaların Anısına...

Giderken Bir Muştu Gibiydiler

Diğer yazılar için tıklayınız 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum