1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Şehit Aileleri”nden Görüşmelere Destek
“Şehit Aileleri”nden Görüşmelere Destek

“Şehit Aileleri”nden Görüşmelere Destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı, İmralı görüşmelerini değerlendirdi.

08 Ocak 2013 Salı 16:50A+A-

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, 30 yılı aşkın akan kanın durması için Öcalan ile görüşülmesinde bir sakınca görmediğini belirterek, 'Bu görüşmeleri istemeyenin vatandaşlığından şüphe ederim' şeklinde konuştu.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda jandarma uzman çavuş olarak görev yaparken 2001 yılında Diyarbakır kırsalında operasyon sırasında PKK ile girilen çatışmada dizinden vurulan Ersin Güluçar, bir süre tedavi gördü ancak diz kapağından vurulduğundan askerlik yapamayacak duruma geldi. Gazilik mertebesi verilen Güluçar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı oldu.

GÖRÜŞMELER OLUMLU

Burada kendisi gibi arkadaşları ve çatışmalarda hayatını kaybetmiş askerlerin ailelerinin hizmetine koşan Güluçar, son günlerde akan kanın durması için İmralı Cezaevi'nde yatan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelere olumlu baktığını söyledi.

30 YILDIR KAN AKIYOR

Güluçar, “şehit aileleri ve gaziler” olarak akan kanın durmasını istediklerini belirterek, “Ülkemizde 30 yılı aşkın terör olayları var ve bu terör olaylarında vatan evlatlarımızı kaybettik. Uzuvlarını kaybedip çok zor şartlar içinde yaşamını sürdüren gazilerimiz var. Biz bu süreçte artık terör olaylarından dolayı sabahları şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Terörün bitmesi, akan kanın durması için bir an önce birtakım adımların atılmasını istiyoruz. Bu kan bitecekse görüşsünler. Terörden dolayı gazi olan ve canını kaybeden şehit yakınlarımızın çizgilerine hassasiyet göstererek, rencide etmeden, bizlerin ödediği bedellere saygı göstererek, kanın durması için bir an önce görüşülüp bitirilmesini istiyoruz” dedi.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR

Ateş düştüğü yeri yakıyor” diyen Güluçar, “Bu acılarla hep biz yüzleşiyoruz. Bir an önce terörün bitirtilip, terörün geride bıraktığı şehit eşinin, babasının, annesinin, çocuklarının psikolojisinin düzeltilmesi için, hayata tutunması için bir takım projeler üretmemiz lazım” diye konuştu.

Vicdanı Yaralamayan Adımları Destekleriz

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise “terörün bitirilmesine yönelik, şehit aileleri ve malul gazileri rencide etmeyen, adalet sarsmayan ve vicdanları yaralamayan her adımı desteklediklerini” bildirdi.

Uran, yazılı açıklamasında, derneğin Adana Şube Başkanı Ersin Gülüçar'ın açıklamalarının, kişisel fikirleri olduğunu ve derneğin görüşünü yansıtmadığını belirtti. Dernek olarak “terörün bitirilmesi” için gerekli adımları, “eli kanlı bebek katilinin muhatap alınmaması ve bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmeme” koşuluyla desteklediklerini ifade eden Uran, şunları kaydetti: “Yıllardır ülkemizin belası olan terörün bitmesi yeni şehit ve gazinin gelmemesi, terörle mücadeleye ayrılan ülke kaynaklarının halkın refahı için kullanılması tek arzumuzdur. Şehit aileleri ve malul gaziler olarak bizleri rencide etmeyen, adaleti sarsmayan ve vicdanları yaralamayan terörün bitirilmesine yönelik her adımı canı yürekten destekliyoruz.

“2. HABUR OLMASIN!”

Öte yandan OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, yapılan görüşmelerden umutlu olduklarını belirtti.

En büyük temennilerinin ikinci bir Habur olayı yaşamamalarını olduğunu söyleyen Öztürk, “Artık şehit haberi almak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Başbakana güvendiklerini de aktaran Öztürk, yapılan görüşmelerin kapalı kapılar ardında değil de açıktan yapılıyor olmasını memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi. Sürece destek verdiklerini ifade eden Öztürk, “Artık çocuklarımızı askere davul zurna ile göndermek istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT