1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şehit Ahmed el-Caberi İle Mini Bir Röportaj (VİDEO)
Şehit Ahmed el-Caberi İle Mini Bir Röportaj (VİDEO)

Şehit Ahmed el-Caberi İle Mini Bir Röportaj (VİDEO)

Filistin direnişinin kahraman isimlerinden Ahmed el Caberi ile savaş ortasında yapılan mini bir röportaj...

15 Kasım 2012 Perşembe 18:47A+A-

HAKSÖZ-HABER / Özel

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının çok sevilen komutanı Ahmet Said el-Caberi’nin İsrail tarafından Gazze’ye düzenlenen saldırıda şehit edilmesi sadece Gazze ve tüm Filistin’i değil, İslam dünyasını da hüzne boğdu.

Üç gün önce hacdan dönen Komutan Caberi, aracında seyrederken İsrail Hava Kuvvetleri tarafından hunharca katledildi.

jabari_ahmed-el-caberi_gilad-salit-teslim.jpg

Caberi’nin ismi daha önce Gilad Şalit takasında duyulmuştu. Hamas’ın Gazze gibi küçücük bir yerde 5 yıl boyunca esir tutmayı başardığı İsrail askeri Şalit’i takas anlaşması sonrasında bizzat elleriyle ilgili yetkililere teslim etmiş ve bin Filistinli tutsağın özgürleşmesinde önemli bir misyonu ifa etmişti.

Caberi, tarihi esir takası anlaşması sonucunda özgürleştirilen Filistinli tutsaklar ve Hamas lideri Halid Meşal’le çektirdiği fotoğrafta görülüyor:

jabari_ahmed-el-caberi_halid-mesal-ozgur-tutsaklar-filistin.jpg

Caberi ile Al-Quds TV tarafından yapılmış mini bir röportajın görüntülerine ulaştık. Kassam Tugaylarının askerî eğitim sahasında ya da cephede çekilen görüntülerin tarihi 6 Ocak 2009… Bu tarih, Siyonist İsrail’in “Dökme Kurşun Operasyonu” adını verdiği ve 22 Aralık 2008’de başlatıp 22 gün boyunca sürdürdüğü katliama denk geliyor. Yaklaşık 1.500 şehide rağmen İsrail, havadan, karadan, denizden yakıp yıktığı Gazze’den direniş karşısında eli boş dönmüştü.

O mini röportajı Komutan Caberi’nin hatırasına yayınlayıp tercümesini sunuyoruz:

Soru: Para kaynağınız nedir?

Caberi: Rabbimiz rızıklandırıyor!

Soru: İzzeddin Kassam Tugaylarının mali desteği nereden geliyor? Sizin ciddi bir desteğe sahip olduğunuz söyleniyor.

Caberi: Bizler mücahid bir hareketin çocuklarıyız. Bu hareket İzzeddin Kassam Tugaylarının tüm masraflarını karşılamaktadır.

Soru: İran ile bağlantınız nedir?

Caberi: Bizim kimseyle bir bağlantımız yok, özellikle de harici unsurlarla, Arap ya da İslam ülkeleriyle. Biz İslami Direniş Hareketi Hamas’ın mensubuyuz. İhtiyaçlarımız hareketimiz tarafından karşılanmaktadır. Hareket tüm üyelerinden aidat toplar. Ayrıca hareket bağış ve yardım da alır. Bu şekilde mücahidlerin ihtiyaçlarını karşılar. Ve bu şekilde onları tüm imkân ve gücüyle destekler. 

***

KOMUTAN BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Aynı zamanda Suriye-Filistin Dayanışma Birliği üyesi olan ve Suriye kıyamını yakından takip eden şehit komutan Ahmed el Caberi bugün binlerce Gazzelinin omuzlarında toprağa verildi. 

 

El-Caberi'nin naaşını Eş-Şifa Hastanesi'nden alan mahşeri kalabalık, Gazze caddelerinde dolaştıktan sonra cenazeyi Eş-Şucaiye’deki evine getirdi. Hayatında bile onu çok fazla göremeyen ailesi şehide son kez baktıktan sonra cenaze evde alınırken Eş-Şucaiye’deki halk gözyaşlarını tutamadı.

Cenazeyi evden alan kalabalık namaz için şehidin naaşını El-Ömeri Camii'ne getirdi. Cenazeye katılan mahşeri kalabalığa Ruhi Müştehi, Muşir El-Mısri, Sami Ebu Zuhri ve benzeri Hamas liderlerinin öncülük ettiği görüldü.

Törene katılan milletvekili El-Mısri, büyük komutanın hayatından kesitler anlatarak, kendisinin düşmanı dize getiren büyük bir şahsiyet olduğu belirtti. Hamas Siyasi Birimi üyesi Ruhi Müştehi ise “Sözümüz sözdür. Sizin kanınızı unutmayacağız. Allah’ın izniyle zaferle bu zor aşamayı aşacağız” dedi.

Öğlen namazını muteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesini omuzlamak için insanların büyük bir gayret gösterdiği belirtildi.

Güvenlik nedeniyle şehit El-Caberi, doğu bölgesinde bulunan Şehitler Mezarlığı yerine Gazze’nin kuzeyinde Şeyh Ahmed Yasin, Abdulaziz Rantisi gibi birçok Hamas liderinin bulunduğu Şeyh Rıdvan Mezarlığı'na defnedildi. 

jabari_ahmed-el-caberi_cenaze.jpg

 

HABERE YORUM KAT