1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şehid Muhemmed Hudayr'ın Annesi: İsrail Kışkırttı
Şehid Muhemmed Hudayr'ın Annesi: İsrail Kışkırttı

Şehid Muhemmed Hudayr'ın Annesi: İsrail Kışkırttı

Doğu Kudüs’te Yahudi işgalciler tarafından diri diri yakılarak öldürülen Muhammed Ebu Hudeyr’in ailesi STAR’a konuştu. Anne Süha, cinayeti İsrailli siyasetçilerle hahamların kışkırttığını söyledi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 17:31A+A-

Kudüs’te yakılarak öldürülen 16 yaşındaki Muhammed Abu Hudeyr’in babası Huseyin Abu Hudeyr ve annesi Süha Abu Hudeyr, oğullarının öldürülmesinin arkasında işgal polisi olduğunu belirtti. Kudüs’teki evlerinde ziyaret ettiğimiz Süha- Hüseyin Ebu Hudeyr çifti Star’ın sorularını gözyaşları içinde yanıtlarken, İsrail’e olan tepkilerini dile getirip, Gazze ile dayanışma mesajlarını iletti.

Şikayetini çek, cenazeni al

İlk olarak sorularımızı yanıtlayan baba Hüseyin Ebu Hudeyr, oğlunun kaybolduğu geceyi şöyle anlattı: “Onu evden çıktıktan sonra arabaya bindirdiklerini görenler olmuş. Bize haber verdikleri zaman hemen işgal polisiyle temasa geçtik. Üzerindeki telefondan hemen bulabilecekleri ve yerini tespit edebilecekleri halde hiçbir şey yapmadılar. Daha sonra oğlumun bedeni bulunduğu zaman ise, bana yerleşimcileri suçlamamam konusunda telkinde bulundular. Aksi takdirde cenazemizi vermeyeceklerini söylediler. Bu telkini kabul etmedim.”

Baba Ebu Hudeyr, oğlunun ölümünün işgal hükümetiyle değil, ancak işgal polisiyle bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Ölüm çağrıları yapılıyor

Filistinlileri kaçırıp öldüren “bedel ödetenler” adındaki çetenin de bu cinayette parmağının olduğuna inanıyor. Bakanların ve hahamların sürekli Filistinlilerin öldürülmesi çağrısı yaptıklarını hatırlatıyor.

Üçüncü intifada yolda

Olayların üçüncü intifada sınırına ulaşıp ulaşamayacağına ilişkin sorumuzu ise, “ İsrail böyle devam ederse, üçüncü intifada başlar” sözleriyle yanıtlıyor. Birkaç ay önce 16 yaşında olan ve liseden önümüzdeki sene mezun olacak olan Muhammad’in okuluna gittiğini anlatan baba, “Elektrik okuyordu. Ben de elektrikçiyim. Neden sinema okumuyor? O alanda başarılı olabilir” diyen okul müdürüyle konuşmasını anlattı. Anne Süha ise güçlükle sorularımızı yanıtlarken, Türkiye’deki annelere selam gönderdi. 6 çocuğu olan Süha anne, tüm çocukları için endişe duyuyor. Gözyaşları içinde konuşurken, “Bunu yapanlar insan olamaz” diyerek, İsrail’e tepki gösterdi.

Sadakataşı Kudüs’te iftar veriyor

Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları dördüncü gününde yüze yakın Filistinlinin şehid olmasıyla devam ederken ve Kudüs’te işgal polisinin sert uygulamaları altında, Sadakataşı Derneği önemli bir insani yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa avlusunda Ramazan ayı boyunca 15 gün iftar veren Sadakataşı Derneği, cami avlusuna yer sofraları kurarak Filistinlilerle buluştu. Her gün ayrı bir sponsor aracılığıyla iftar veren derneğin perşembe günkü sponsoru Türkiye Gençlik Vakfı oldu. Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Bolcan ve Türkiye Gençlik Vakfı Başkanı İsmail Emanet, iftar için hazırlıkları bizzat gerçekleştirdiler. Dernek gün içinde de kumanya dağıtımında bulundu ve çocuklara bayramlıklar hediye etti.

STAR/Saadet Oruç

HABERE YORUM KAT