1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sednaya’da 3 yıl kalan Ömer BM’ye, “Esed’i durdurun” çağrısında bulundu
Sednaya’da 3 yıl kalan Ömer BM’ye, “Esed’i durdurun” çağrısında bulundu

Sednaya’da 3 yıl kalan Ömer BM’ye, “Esed’i durdurun” çağrısında bulundu

15 yaşında Suriye zindanlarına atılan ve 3 yıl boyunca fiziksel ve psikolojik işkencelere maruz bırakılan Ömer El Şığri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne 'Esed rejiminin insanlık dışı saldırı ve işkencelerini durdurun' çağrısında bulundu.

07 Aralık 2021 Salı 16:20A+A-

HAKSÖZ HABER

15 yaşındayken politik sebepler ile gözaltına alınan Suriyeli Ömer El Şığri Esed rejiminin zindanlarında yaşadıklarını ve kurtuluşunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne anlattı.

Suriyeli eski bir askerin oğlu olan Ömer El Şığri türlü işkenceler çeken Suriyelilerin sesini duyurmak ve Esed’i durdurmak için BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu.

BM Güvenlik Konseyi'nde, Esed hükümetinin işlediği savaş suçlarını anlatan Şığri, “Sizlerden isteğim bu adamı durdurmanız” dedi.  

 

 

Esed’in savaş suçları geçtiğimiz aylarda ilk kez Avrupa ülkelerinden birinde soruşturuldu. Soruşturma sonucunda tutuklanan eski Esed rejimi askeri hapis cezası aldı. Ömer El Şığri milyonlarca Suriyelinin yaşadığı işkenceleri duyurmaya devam ediyor.

 

Esed rejiminin işkenceleri ile meşhur Sednaya hapishanesinde 3 yıl geçiren Ömer’in kendi kaleminden çıkan notları daha önce Haksöz Haber okurları için çevirmiştik. İlgili haberimize aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Esed rejiminin işlediği savaş suçları ve Esed rejiminin Almanya’daki yargılanmalarına dair çevirdiğimiz bir diğer haberimize de aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT