1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sedat Peker hakkında tutuklama kararı
Sedat Peker hakkında tutuklama kararı

Sedat Peker hakkında tutuklama kararı

Sedat Peker hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 392 yıla kadar hapsi istemiyle hazırlanan iddianame, Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

18 Ekim 2021 Pazartesi 15:43A+A-

Sedat Peker ve suç örgütüne yönelik hazırlanan 241 sayfalık iddianame, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, tensip incelemesi sonrasında 26’sı tutuklu 92 şüphelinin yer aldığı iddianameyi kabul etti. Mahkeme, ilk duruşma tarihi olarak 29 Aralık'ı belirledi. Mahkeme, firari sanık Sedat Peker ve şoförü U.Y. hakkında tutuklama kararı çıkardı.

'392 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR'

İddianamede; örgüt lideri olduğu belirtilen Peker hakkında, 'tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme', 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme', 'var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme', 'tefecilik' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından ceza istendi. Peker, bu suçlar kapsamında ağırlaştırılmış müebbet ile 262 yıl 8 aydan 392 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

9 ŞÜPHELİ, ÖRGÜT YÖNETİCİSİ KONUMUNDA BULUNUYOR

Karar'ın ANKA'ya dayandırdığı habere göre, iddianamede, 9 şüpheli, örgüt yöneticisi konumunda bulunuyor. Onlar hakkında da 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme' suçundan 5’er yıldan 10’ar yıla kadar, olası örgüt üyesi olası 46 şüphelinin ise 'Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma' suçundan 2 yıl 6’şar aydan 6’şar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 22 şüphelinin de 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' suçundan 2’şer yıldan 4’er yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede; örgüt yöneticisi, üyesi ve örgüt adına suç işleyen şüphelilerin 'kasten öldürmeye azmettirme', 'var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme', 'tefecilik' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum