1. HABERLER

  2. HABER

  3. Seçmeli Kur’an Dersine Hazımsızlık
Seçmeli Kur’an Dersine Hazımsızlık

Seçmeli Kur’an Dersine Hazımsızlık

Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmenin, öğrenci velilerini tek tek arayarak velilere baskı yaptığı ileri sürüldü.

12 Kasım 2012 Pazartesi 16:02A+A-

Ayhan Kaya'nın haberi:

Adana İli Yüreğir İlçesi’nde bir okulda seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerine yoğun talep olması üzerine bazı kesimlerce Okul Müdürü hakkında linç kampanyası başlatıldı.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla seçmeli ders olarak işlenmeye başlanan Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi derslere yoğun talep olması bazı çevreleri rahatsız etti.

Kuran Dersini Seçen Velilere Vazgeçmesi Yönünde Baskı Yapıldı

İlgili kişilerden alınan bilgiye göre; Yüreğir İlçesi Kiremithane İlköğretim Okulundaki İlkokul çocuklarının dini dersler almasını hazmedemeyen Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, bu dersleri seçen öğrenci velilerini tek tek arayarak seçimlerini değiştirmesi konusunda velilere baskı yaptığı ileri sürüldü.

İddiaya göre; Öğrenci velilerinin, çocuklarının dini dersler almaları konusunda ısrarcı olduğunu gören Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yalçın 14.09.2012 tarihinde okula giderek veli ve öğrencilerin almış olduğu bu karardan vazgeçmesi konusunda Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu’na teklif götürüldü.

Okul Müdürüne Tehdit ve Şantaj

Yapılan görüşmede okul müdürü Ayanoğlu’na çeşitli tehditlerde de bulunan Sendika yetkilileri, öğrencilerin seçtikleri dini derslerden vazgeçilmemesi durumunda sendika üyesi öğretmenlerce okulda terör estirilerek eğitim öğretim ortamının bozulacağı, okulun müdürüne dar edilip bu okulda görev yapamaz hale getirileceği şeklinde baskılar yapıldı.

Yapılan şantajlara boyun eğmediği belirtilen okul müdürü Ayanoğlu’nun yaşananları dilekçe ile resmi birimlere iletmesi üzerine durumdan rahatsız olan Eğitim-Sen yetkilileri, 05.11.2012 tarihinde bir basın açıklaması yaparak okul müdürü hakkında iftira ve linç kampanyası başlattı.

Eğitim Sen Servis Etti; Medya 28 Şubat’ı Aratmayacak Haberler Yaptı

Söz konusu basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca; Kiremithane İlköğretim Okulu’nda bu sene okutulacak seçmeli derslerin belirlendiği Eylül ayı içerisinde, okul müdürü İrfan Ayanoğlu’nun, bazı idareci, öğretmen ve velileri okul salonuna toplayarak, dini bilgiler başlıklı derslerin seçilmesi yönünde yönlendirme yaptığını iddia edip okul müdürünü şeriatçı olmakla suçladı.

Eğitim Sen’in Kuran dersine tahammülsüzlük olarak nitelenen bu açıklamasının ardından basın tarafından 28 Şubat’ı aratmayacak haberler yapıldı.

CHP Konuyu Meclise Taşıdı

Yaşanan hadise üzerine harekete geçen CHP Adana Millet Vekili Ali Demirçalı, konuyu Meclise taşıdı. Demirçalı tarafından 07.11.2012 tarihinde Kiremithane İlköğretim Okulu’nda Seçmeli Dini derslere yönelik yoğun talep hakkında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına Soru Önergesi verildi. Verilen soru önergesinde öğrencilerin dini ders almaları konusunda okul müdürü tarafından yönlendirildiği ileri sürüldü.

Öğrenci Velileri: İddialar Asılsız, Yoğun Talebe Hazımsızlık Var!

Öte yandan; söz konusu iddialarla alakalı kendilerine ulaştığımız Kiremithane İlköğretim Okulu öğrencileri ile velileri, basına yansıyan haberlerin asılsız ve iftira kampanyası olduğunu söylediler.

Kendileri ile görüştüğümüz onlarca öğrenci velisi, seçmeli Kuran dersi’ne olan yoğun talepten dolayı bazı kesimlerin bundan rahatsız olduklarını ve bu dersleri engellemek için bu yolu seçtiklerini söylediler.

Kur’an ve Siyer Dersine Halkımızdan Genel Bir Talep Var.

Yapılan asılsız haberleri kınadıklarını belirten öğrenci velilerinden Salih Oruç, benim çocuğum 10 yaşında 5. Sınıf öğrencisi. Seçmeli Kuran Dersi ilk çıktığında hemen dilekçe yazarak çocuğumun da bu dersi almasını istedim. Kuran ve Siyer dersine halkımızdan genel bir talep var. Ülkemizin yüzde doksan dokuzu Müslüman. Bu talepten daha doğal ne olabilir. Çocuklarımızın sadece Yaz aylarında Kuran okuyabilmesini kabul edemiyoruz. Okulda da eğitimi süresince Kuran okuyabiliyor olması çok olumlu. Ancak bu durum bazı kesimleri rahatsız etmiş olacak ki çeşitli iftiralarla bu derslerin önüne geçmek istediler. Okul Müdürü’nün baskısı ve yönlendirmesi ile bu dersleri seçtiğimiz yönünde yalan haberler yapıldı. Hayır, biz kendi isteğimizle bu dersleri seçtik” dedi.

Kanunla Verilen Bu Hakk, Bazıları Tarafından Engellemek İsteniyor

Öğrenci velilerinden aynı zamanda Okul Aile Birliği eski başkanı olan Adnan Eşengül, basında çıkan haberlerin yalan ve iftira olduğunu söyledi.

Kendilerinin özgün iradeleri ile Kuran’ı Kerim, Tecvit ve Siyer dersini seçtiklerini ve yönlendirilmediklerini belirten Eşengül; “Benim çocuğuma bu dersleri seçmemi kimse engelleyemez. Eğitim Sen yetkililerinin bu beyanatları hazımsızlıktan başka bir şey değildir. Kanunla verilen bu hakkı, bazıları engellemek, fitil, fitil burnumuzdan getirmek istiyor. Bu olayla ilgili İlçe ve İ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçeler yazdık. Bu yasaya rağmen birileri Kuran dersi hakkımızı elimizden almak istiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Benim 10-15 tane Elazığ’lı akrabam, köylüm de bu okulda okuyor. Hepsi de bu seçmeli dersleri almak için dilekçe verdi. Asla bu hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz “dedi.

Basın Olaya 28 Şubat Benzeri Bir Şekilde Yaklaşıyor.

Söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirtenlerden biri de Okul Aile Birliğinin şimdiki Başkanlığını yapan Ramazan Koç oldu. Koç, “her veli çocuğunun hangi dersi alacağına kendisi karar verir. Kimse kimseyi yönlendiremez. Herkesin aklı var. Kimse kimseyi kendi kafasına göre eğitemez. Okul Müdürümüze yönelik Eğitim Sen ve CHP’nin yönelttiği iddialar asılsızdır ve çekememezlikten kaynaklanıyor. Basın olaya 28 Şubat benzeri bir şekilde yaklaşıyor. Kamuoyunun bu konuyu böyle bilmesini istiyoruz. Bu iddialar asılsızdır” dedi.

Öte yandan; söz konusu iddiaları sormak üzere Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu’nu telefonla aradık. Ayanoğlu, bu konuda demeç veremeyeceğini söyledi.

(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum