1. HABERLER

  2. HABER

  3. Seçmeli Derste Rağbet ‘Din Kültürü’ne
Seçmeli Derste Rağbet ‘Din Kültürü’ne

Seçmeli Derste Rağbet ‘Din Kültürü’ne

İstanbul’daki öğrencilerin seçmeli derste tercihi ‘din kültürü’nden yana oldu. Büyük tartışmalarla gelen ‘yabancı diller ve lehçeler’ dersini ise sadece 73 öğrenci seçti.

01 Kasım 2013 Cuma 13:15A+A-

Burcu Öztürk / Zaman Gazetesi

Ortaöğretime devam eden 763 bin öğrenciden 69 bini, Hz. Muhammed’in hayatını (siyer), 62 bini ‘temel dinî bilgiler’i, 45 bini ise Kur’an-ı Kerim dersini tercih etti. Yabancı diller dersini seçenlerin sayısı da 18 bin 225 olarak gerçekleşti.

4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte ortaokuldaki seçmeli dersler arasına yenileri eklenmişti. Öğrenciler artık Kur’an-ı Kerim, siyer, temel dinî bilgiler ile yaşayan diller ve lehçeler gibi dersleri seçebiliyor. Bu yıl İstanbul’da seçmeli din derslerinin yoğun şekilde seçildiği gözlemlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın verdiği bilgilere göre 69 bin öğrenci Hz. Muhammed’in hayatını, 62 bin öğrenci temel dinî bilgileri, 45 bin öğrenci ise Kur’an-ı Kerim dersini tercih etti. 18 bin 225 öğrenci yabancı diller dersini, 2 bin öğrenci bilişim teknolojileri ve yazılım dersini, 73 öğrenci ise yaşayan diller ve lehçeler dersini seçti.

Eski bina, eğitim müzesi olacak

Muammer Yıldız, 30 yıldır merkez bina olarak kullanılan İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ilgili de açıklama yaptı. 24 Aralık 2012 günü çıkan yangında kullanılamaz hale gelen binanın eğitim müzesi olarak yeniden düzenleneceğini söyledi. Çalışmaya yönelik ihalenin tamamlandığını belirten Yıldız, “İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yeni binamızın ihale aşaması bitmiş durumda. 1,5 yıl içinde hizmete açılmasını hedefliyoruz.” dedi.

İstanbul’da Millî Eğitim Bakanlığı’na ait çalışma binası bulunmadığını ve bu binanın çok fonksiyonlu olacağını dile getiren Yıldız şu bilgileri verdi: “İstanbul içinden veya dışından, okullardan da tarihî materyallerin yer alacağı bir eğitim müzesi olacak. Millî Eğitim bakanımıza da burada bir ofis tahsis edilecek. İçerisinde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün VIP salonu olacak. Burada yurtdışından gelen heyetleri de kabul edeceğiz.”

Millî Eğitim, adliye binasına taşınıyor

Millî Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni yılda bir ilke imza atacaklarını da söyledi. Şu anda tadilatta olan eski Sultanahmet Adliyesi’ne taşınacaklarını ifade etti: “Ocak ayında İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü binası, eski Sultanahmet Adliye binasına taşınacak. Bu sayede Millî Eğitim birimlerimizi tek çatı altında toplamış olacağız. Cumhuriyet kurulduktan sonra ilk defa Millî Eğitim’in tüm birimleri aynı binada hizmet verecek.”

HABERE YORUM KAT