1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Seçimler Nahda İle Nida Arasında Geçecek Gibi
Seçimler Nahda İle Nida Arasında Geçecek Gibi

Seçimler Nahda İle Nida Arasında Geçecek Gibi

Tunus 26 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan parlamento seçimlerine giderken, ülke rakip partiler arasında canlı bir seçim kampanyasına şahit oluyor.

23 Ekim 2014 Perşembe 11:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Tunus’ta seçimlerin iki favori partisi en-Nahda ve Nida Tunis’in mitingleri büyük kalabalıkları bir araya getiriyor. Hafta sonu iki büyük şehirden Sfax’da Nahda’nın, Kayravan’da ise Nida’nın mitingleri coşkuluydu.

Kitleye hitap eden Raşid el-Gannuşi “Güneyin başkenti, mücadelenin ve emeğin şehri Sfax, nasıl Zeynel Abidin Bin Ali diktatörlüğüne ve adaletsizliğe karşı 2011’de ayağa kalkarak süreci belirlediyse, devrimin karşı devrime galebe çalmasını da sağlayacak” diye haykırıyordu.

Kayravan’da ise Nida Tunis’in başkanı Beci Said es-Sebsi, Ukba bin Nafi caminin yakınında düzenlediği mitingde sözlerini ayetlerle süsleyerek yaptığı konuşmada, dini temalara ağırlık veriyor ve bu arada Ensaruş Şeria’ya atıfla modern devlette “terör”e yer olamayacağını vurguluyordu.

Al-Monitor'da yer alan habere bakıldığında seçim rekabetinde internet üzerinden dolaşıma sokulan miting fotoğraflarının da ciddi bir tartışma konusu olduğu dikkat çekmekte. Bu alanda etkili bir faaliyet yürüten Nahda, yaptığı miting ve faaliyetlerinin rakiplerince küçük gösterilmesine karşı bu fotoğraflarla güçlü olduğu mesajını yaygınlaştırma çabası sarf ediyor.

Gannuşi halka hitap ediyor:

gannusi-miting.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT