1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Seçim Zehir Değil Devadır"
"Seçim Zehir Değil Devadır"

"Seçim Zehir Değil Devadır"

Başbakan Davutoğlu, "Bütün siyasi liderlere seslenerek söylüyorum, seçim hiçbir şartta zehir değildir, seçim ve milli irade devadır, deva" dedi.

14 Ağustos 2015 Cuma 16:52A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Baştan itibaren söyledim, hükümet kurma çalışmaları söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmaların unsuru da değildir, tartışmaların parçası haline getirilemez, getirilmesine de izin vermeyiz" dedi.

"İki ayı aşkın bir süre geçti, milletimiz şahittir. 7 Haziran sonrasında 'Türkiye'de kriz çıkacak' beklentisi içinde olanlar, birtakım kaos senaryolarını harekete geçirenler tam anlamıyla dumura uğradılar" diyen Davutoğlu, "O günden bugüne birçok zorluklarla karşı karşıya kaldık ama meşruiyet çizgisinden ayrılmadık, kopmadık. Hiçbir şekilde ülkede bir saniye dahi yönetim boşluğuna izin vermedik" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'yi kana bulamak isteyenler, Türkiye'yi kötü bir kriz, terör kıskacına almak isteyenler başarılı olmayacaklar. Başarılı olamamalarının sebebi sadece çok etkin güvenlik tedbirlerimiz değil, bu topraklarda mayaladığımız kardeşlik mayasının sonucudur" ifadelerini kullandı.

"Herkese ödev biçmek siyasi sorumluluğun gereği değil"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "MHP'den yapılan açıklamalar daha ilk geceden itibaren kendi sorumluluğunu konuşmaktan daha çok, başkalarının ne yapması gerektiğini söyleyen bir tutumu da halkımız benimsemez. O günden itibaren ve dün geceki açıklamaya kadar sürekli 'şu parti şununla bir araya gelsin, şu şunu yapsın, o öbürü bununla şunu konuşsun' diye herkese ödev biçmek siyasi sorumluluğun gereği değil. Adama sorarlar, sen ne yapacaksın, ne yapmayı düşünüyorsun?"

Başbakan Davutoğlu, "Bütün siyasi liderlere seslenerek söylüyorum, seçim hiçbir şartta zehir değildir, seçim ve milli irade devadır, deva" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum