1. HABERLER

  2. HABER

  3. Seçim Sistemi ve 3 Dönem Kuralı Değişmiyor
Seçim Sistemi ve 3 Dönem Kuralı Değişmiyor

Seçim Sistemi ve 3 Dönem Kuralı Değişmiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, partisinin MKYK Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir" dedi.

02 Mayıs 2014 Cuma 20:33A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, AK PartiGenel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nın yaklaşık 5 saat sürdüğünü bildirdi.

Toplantıda cumhurbaşkanı seçimi, seçim sistemi değişikliği ve parti tüzüğünden kaynaklanan 3 dönem kuralı konularının görüşüldüğünü belirten Çelik, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili istişare sürecinin sürdüğünü kaydetti.

"MKYK'mız tüzüğümüzdeki 3 dönem kuralıyla ilgili herhangi girişimde bulunulmamasına, mevcut kuralın devamının isabetli olacağına karar vermiştir" ifadesini kullanan Çelik, şunları belirtti:

"Halen kamuoyunda ve partimizin yetkili kurullarında tartışılmakta olan dar veya daraltılmış seçim sistemleri konusunda da AK Parti'nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına dair karara varılmıştır. Sonuç itibarıyla 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir."

HABERE YORUM KAT