1. HABERLER

  2. HABER

  3. Seçim Günü Elektirik Kesintisine Tedbir
Seçim Günü Elektirik Kesintisine Tedbir

Seçim Günü Elektirik Kesintisine Tedbir

YSK Başkanı Güven, "Elektrik kesintisine karşı seçim dönemine ilişkin Adalet Bakanı ile görüştük, ilçe seçim kurullarında gerekli tedbirleri aldık" dedi.

08 Nisan 2015 Çarşamba 16:22A+A-

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, düzenlediği basın toplantısında, dün itibarıyla 21 siyasi partinin milletvekili aday listelerini teslim ettiğini, bunlardan 20'sinin saat 17.00'den önce, İlk Parti'nin ise saat 17.22'de listelerini verdiğini söyledi.

Parti yetkililerinin listeleri getirirken kaza yaptıklarını bildirdiklerini aktaran Güven, İlk Parti'nin seçime girip girmeyeceğine ilişkin Kurul'un karar vereceğini kaydetti.

Dün verilen listelere göre, 14 siyasi partinin 85 seçim çevresinde, 1 partinin 79, 1 partinin 77, 1 partinin 59, 2 partinin 58, 1 partinin de 45 seçim çevresinde aday bildirdiğini ifade eden Güven, listelerin dün saat 17.00 itibarıyla incelenmeye başlandığını açıkladı.

Bazı siyasi partilerin aday listelerini eksik bildirdiğini, bazılarının da bildirdikleri aday listelerinde bilgi ve belgelerde eksikliği bulunduğunu belirten Güven, bu partilere yarın saat 17.00'ye kadar eksiklerini gidermesi için süre verildiğini ifade etti.

11 Nisan'a kadar

Eksikliği bulunan partilerin yarını beklemeden bilgi ve belgeleri getirebileceklerini söyleyen Güven, 11 Nisan itibarıyla siyasi partilerin tüm eksiklerini tamamlamaları gerektiğini hatırlattı.

Güven, bundan sonraki aşamada sadece ölüm, istifa veya YSK'nın incelemesi sonucu iptal edilen adaya ilişkin tamamlama yapılabileceğini bildirdi.

181 bağımsız aday başvurdu

Güven, bugün itibarıyla yurtiçinde 53 milyon 749 bin 850, yurtdışında 2 milyon 867 bin 609 seçmen bulunduğunu ifade etti.

Bağımsız adayların başvurularına ilişkin bilgi veren Güven, il seçim kurullarına 165'i erkek, 16'sı kadın 181 bağımsız adayın müracaat ettiğini bildirdi.

Elektrik kesintisine karşı önlem

YSK Başkanı Güven, elektrik kesintisine karşı önlem alınıp alınmadığı yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Her seçim döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıyla yoğun ilişki içine girip tedbirlerin alınması hususunda gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Her seçim döneminde bu konu gündeme geliyor ancak seçim günleri yaşanan elektrik kesintileri diğer günlerden çok daha az oluyor. Ama ümit edilir ki hiç yaşanmasın. Bu seçim dönemine ilişkin Adalet Bakanıyla görüştük, ilçe seçim kurullarında gerekli tedbirleri aldık. Jeneratör olan adliyelerimizi ilçe seçim kurulunun çalışma yerlerini belirledik. Jeneratör bulunmayan yerlerle ilgili de seçim gününe kadar jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Adalet Bakanı Müsteşarıyla 1-2 saat önce yine görüştüm. Her türlü hazırlığı yapıyorlar."

Adaylıktan çekilenlerin başka partiden yeniden aday olup olamayacağına ilişkin soru üzerine Güven, adaylık süresinin bittiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT