1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şebbiha Kurnazlığı!
Şebbiha Kurnazlığı!

Şebbiha Kurnazlığı!

Türkiye’nin PYD hassasiyeti sonuç vermese “Bakın işte Türkiye yine çuvalladı” diye davul çalacağı kesin olan şebbiha kafalılar, şimdi PYD’ye Cenevre kapısının kapatılmasını “Kürtlerin dışlanması” şeklinde sunuyorlar!

27 Ocak 2016 Çarşamba 18:06A+A-

Haksöz Haber

Yıllarca Esed rejimine ‘direniş ekseni’, ‘anti-emperyalist merkez’ vb. saçma sapan payeler vererek zulme selam çakan şebbiha kafalılar artık maskesiz dolaşıyorlar. ABD ve Rusya nerede konumlanıyorsa orada konumlanmakta zorluk çekmiyorlar. Bu tiplerin son dönemdeki gözdesi ise hiç tartışmasız PYD-YPG. Ve kurnazca bir tutumla PYD–YPG demiyor, bunun yerine ısrarla ‘Kürtler’ diyorlar. Böylece Kürtler PYD ile özdeşleştirilmiş ve siz de PYD’ye laf söylediğinizde Kürtlere söylemiş oluyorsunuz!

Şebbiha kafalıların Cenevre görüşmelerine dair tutumları da aynı karaktersizliklerini yansıtan yeni bir gelişme oldu. Türkiye’nin ısrarı ve muhaliflerin de reddi yüzünden PYD’nin Cenevre görüşmelerine davet edilmemesi çok ağırlarına gitmiş olmalı. Bunu Kürtlerin dışlanması, üzerinin çizilmesi vb. kavramlarla propaganda ediyorlar ve büyük bir politik yanlış, ağır bir maliyete dönüşecek basiretsizlik olarak sunuyorlar.

Oysa herkes biliyor ki, eğer Türkiye’nin ısrarı sonuç vermemiş ve PYD davet edilmiş olsaydı, söyleyecekleri belliydi. Hemen çıkıp “Bakın işte Türkiye bir kez daha çuvalladı, rezil oldu, zaten her adımı ofsayt” vs. vs. bir dizi tezviratı sıralayacaklardı.

Hacıyatmaz gibiler, her durumda haklı çıktıklarını söyleyebilecek tiynete sahip, takiyyeci, ikiyüzlü tipler var karşımızda!

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT