1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sayıştay liyakat diyor Cumhuriyet “tarikat” anlıyor!
Sayıştay liyakat diyor Cumhuriyet “tarikat” anlıyor!

Sayıştay liyakat diyor Cumhuriyet “tarikat” anlıyor!

Sayıştay tarafından yayımlanan raporun içeriği Cumhuriyet tarafından çarpıtıldı!

02 Kasım 2021 Salı 11:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Denetleme kurumu Sayıştay devlet kurumlarında işe alım ve atamalar hakkında bir takım uyarılarda bulundu. Tedviren yapılan atamaların istismar edilebildiğine dikkat çeken Sayıştay bu hususta liyakate ve görevde yeterliliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tedviren atama, idari bir çalışma yerinde aranan koşullara sahip olan memurun bulunamaması durumunda görevin aksamaması için yerine en yakın memurun geçici olarak vekil kılınması işlemine deniyor.

Sınav vb. şartların gerekliliği konusunda da hassas olunması gerektiğini hatırlatan Sayıştay’ın uyarıları kulak ardı edilmemeli. Sayıştay’ın yapılan denetimler sonucunda oluşturduğu raporlar önemli sorunlara dikkat çekiyor.

Sayıştay raporundan yola çıkarak dezenformasyona başvuran sol-Kemalist yayın organlarını denetleyecek bir kurumun olmaması ise bir başka problem olarak önümüzde duruyor! Sayıştay’ın raporunda hususi konulara dikkat çekilip gerekli uyarılar yapılırken Cumhuriyet ve BirGün konuyu dini gruplarla ilişkili gibi göstermeye çalıştı!

“Sayıştay uyardı: Tarikatlara ve yandaşlara ballı kadrolar” başlığıyla konuyu haberleştiren Cumhuriyet, raporlarda “tarikat” kelimesine dair bir ibare olmamasına rağmen dezenformasyon üreterek meseleyi istediği bağlama çekmeye çalışıyor.

1-221.jpg

Nepotizm, şahsi çıkarlar, ekonomik ve siyasi yozlaşmadan kaynaklı liyakatsizlik problemini dini gruplarla ilişkili olarak ele almak da siyasi çıkarlar sebebiyle yaşanan yozlaşmaya pekâlâ örnek olarak verilebilir. Yozlaşma denildiğinde sol-Kemalistler bu topluma “başöğretmenlik” yapacak hüviyete sahiptirler!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum