1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcı: Kabataş Görüntüleri Olay Öncesine Ait
Savcı: Kabataş Görüntüleri Olay Öncesine Ait

Savcı: Kabataş Görüntüleri Olay Öncesine Ait

Kabataş saldırısıyla ilgili bir açıklamada dosyanın eski savcısından geldi. Dosyanın eski savcısı Rasim Işıkaltın, ortaya çıkan görüntülerin olay öncesine ait olduğunu belirterek asıl olayın daha sonra yaşandığını belirtti.

15 Şubat 2014 Cumartesi 12:35A+A-

Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Kabataş'ta kucağında 6 aylık bebeği bulunan başörtülü Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın savcısının değiştiği ortaya çıktı. Dosyanın eski savcısı Rasim Işıkaltın, ortaya çıkan görüntülerle ilgili ilk kez konuştu.

Soruşturmanın eski savcısı Işıkaltın, Emniyet görevlileri ile birlikte olay yerine ait birçok mobese görüntüsü inceledi. Görüntüler doğrultusunda tespit edilen çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. Bu sırada önceki gün olaya ilişkin ilk kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntülere göre Zehra Develioğlu 19.42 sıralarında bebek arabasıyla kameranın görüş açısına giriyor. Bir müddet sonra da eşinin gelmesiyle yolun karşısına geçerek uzaklaşıyor. Kayıtlarda Develioğlu'na müdahale görünmüyor.

Akşam'ın haberine göre Savcı Işıkaltın, "O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir" dedi. Işıkaltın soruşturma kapsamında Emniyet’te kayıtların incelenmesinin sürdüğünü saldırı karelerinin dosyaya girmesinin beklendiğini söyledi. Işıkaltın'ın görevden alınmasının ardından dosya yeni Savcı Mehmet Akıllı’ya verildi.

SÖZ KONUSU GÖRÜNTÜLER >>>

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum