1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Savcı En Ağır Cezaları İstedi
Savcı En Ağır Cezaları İstedi

Savcı En Ağır Cezaları İstedi

Mısır'da savcı, haksız suçlamalarla 158 gündür tutuklu bulunan üç Al Jazeera çalışanı için 15 ile 25 yıl arasında değişen en üst sınırda cezalar istedi.

06 Haziran 2014 Cuma 16:45A+A-

29 Aralık'ta Kahire'deki bir otele düzenlenen polis baskınında gözaltına alınan Avustralyalı Peter Greste ile Muhammed Fehmi ve Baher Muhammed, Müslüman Kardeşler’e yardım etmekle suçlanıyor. Gazeteciler ayrıca, “yanlış haber yaymak”, Müslüman Kardeşler ile işbirliği yapmak, sanıklara medya materyali sağlamak, bu materyalleri yazmak ve internet ve Al jazeera üzerinden yayınlamakla suçlanıyor.

Yargılanan sanıklardan 20 tanesi tutuklu. Aralarında üç yabancı muhabirin bulunduğu diğer sanıklar ise gıyaben yargılanıyor.

Duruşmayı izleyen gazeteci Patrick Kingsley, Muhammed Fehmi'nin 'Bu Al Jazeera'dan bir intikam. Biz burada Mısır - Katar arasındaki savaşın rehinesi gibi tutuluyoruz. Biz askeri darbe dediğimiz için hapiste tutuluyorsak, o zaman neden CNN ve BBC çalışanları da tutulmuyor?' dediğini aktardı. 

Sanıkların avukatı İbrahim Abdülvahab’a göre “16 Mısırlı gazeteciye 25 yıl hapis cezası verilebilir. Mısırlı olmayan gazeteciler için ise 15 yıl ceza isteniyor”. 

Al Jazeera gazetecilerinin yargılanmasına bütün dünyadan tepkiler var.

Haksız suçlamalarla Mısır hapishanelerinde tutulan dördüncü Al Jazeera çalışanı Abdullah Şami 23 Ocak'tan beri açlık grevinde ve durumu ağırlaşıyor.

15 Haziran'da gözaltına alınan diğer Al Jazeera çalışanı Muhammed Bedr, 5 Şubat'ta serbest bırakıldı.

Al jazeera ve AFP

HABERE YORUM KAT