1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Savcı 28 Şubat Medyasının İhalelerini Araştırıyor
Savcı 28 Şubat Medyasının İhalelerini Araştırıyor

Savcı 28 Şubat Medyasının İhalelerini Araştırıyor

28 Şubat soruşturması, dönemin medya patronları Aydın Doğan, M. Ali Yalçındağ, Dinç Bilgin ve Erol Aksoy’a uzandı. 5’li çete olarak anılan sendika başkanları da takibe alındı.

05 Mart 2016 Cumartesi 03:23A+A-

Tuğba Ceyhan / STAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat post-modern darbesine dair soruşturmada ‘Medya’ ayağına ilişkin yeni adım atıldı.

Bu kapsamda Maliye Bakanlığı ve Sayıştay’a ayrı ayrı yazı yazan Başsavcılık; o dönem Posta gazetesinin sahibi Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet, Milliyet gazetesi ve Kanal D’nin sahibi Aydın Doğan, ATV, Sabah ve Yeniyüzyıl gazetelerinin sahibi Dinç Bilgin ile Show TV’nin sahibi Erol Aksoy’un girdiği ihalelerin araştırılmasını talep etti. Yazıda ayrıca 1996-1999 tarihleri arasında TOBB, DİSK, Türk-İş, TESK ve TİSK sendika başkanlarının girdiği ihalelerin tespit edilmesi de istendi.

İNCELEME BAŞLADI

Darbenin medya ayağına dair incelemeler için düğmeye basan savcılık, daha önce Genelkurmay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu 7 kuruma yazı yazarak, bazı basın yayın organları ve sendika konfederasyonlarının 1996-1999 yılları arasında Batı Çalışma Grubu ile ilişkisi ve kamudan alınan ihalelerin araştırılmasını istemişti. Başsavcılık tarafından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne yazılan yazıda “Adı geçen isimlerin 2002 yılı ve öncesinde kamudan almış oldukları herhangi bir ihale ya da iş bulunup bulunmadığı var ise bu ihale ve işlerin hangi kurumlardan alındığı bildirilsin” denildi.

YOLSUZLUK SORUSU 

Sayıştay’a yazılan yazıda ise “Adı geçen isimlerin 2002 yılı  ve öncesinde kamudan alınmış oldukları ihaleler ya da kamu ile yapmış oldukları işlerden dolayı, Başkanlığı’nızca herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığı, inceleme yapıldı ise hangi kurumdan, hangi tarihte alınan ihale veya ihalelerle ilgili inceleme yapıldığı, yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük tespit edilip edilmediği, herhangi bir yolsuzluk ya da usulsüzlük tespit edilmiş ise bu durumun hangi ihale ya da ihalelere ilişkin olduğu bildirilsin” denildi.

HABERE YORUM KAT