1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sarp Kuray’a Yine Müebbet Ceza Verildi
Sarp Kuray’a Yine Müebbet Ceza Verildi

Sarp Kuray’a Yine Müebbet Ceza Verildi

Dev-Genç kurucularından Sarp Kuray, aynı mahkemede 6. kez yapılan yargılamada yeniden müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

06 Kasım 2013 Çarşamba 10:29A+A-

Yargıtay'ın 4 kez bozduğu 20 yıllık davada, '16 Haziran' adlı terör örgütünün kurucusu olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Sarp Kuray, bu kez AİHM'nin bozma kararı sebebiyle yeniden yargılandığı davada yine müebbet hapse mahkum edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Sarp Kuray ve avukatları hazır bulundu. Son savunmasını yapan Sarp Kuray davanın şaibeli olduğunu, 16 Haziran örgütüne üye olmak suçundan bugüne kadar kimsenin ceza almadığını ve kendisinin hiçbir eylem talimatı vermediğini söyledi.

Sarp Kuray hakkında, yasadışı "16 Haziran" adlı örgütün yöneticisi olduğu ve Anayasa'yı zorla ihlale teşebbüs ettiği" gerekçesiyle idam cezası istemiyle açılan davaya bakan İstanbul 1 No'lu DGM, kendisi teslim olan ve örgüte ilişkin itiraflarda bulunan Kuray'a TCK'nın 170. maddesi uyarınca ceza vermemişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Sarp Kuray'ın "yasadışı örgütün lideri olmak" suçunu düzenleyen TCK'nın 168. maddesinin 1. fıkrası uyarınca cezalandırılması" gerektiğini belirterek, bu kararı "esastan" bozmuştu.

Ancak AİHM Türkiye'yi adil yargılamadığı gerekçesiyle mahkum etti. Avukatlar bu karar ile Kuray'ın yeniden yargılanması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme bu talebi yerinde bularak Kuray'ı yeniden 6. kez yargıladı.

 

HABERE YORUM KAT