1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sarkisyan’dan Türkiye’ye Cevap
Sarkisyan’dan Türkiye’ye Cevap

Sarkisyan’dan Türkiye’ye Cevap

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, kendi davetine cevap almadan Türkiye’nin Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek anma törenleri için yaptığı daveti kabul edemeyeceğini söyledi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 10:21A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla 24 Nisan'da düzenlenecek anma törenleri için dünya liderlerine gönderdiği davete Ermenistan'dan yanıt geldi. Sarkisyan, “Türkiye inkâr politikasını devam ettiriyor. Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yıldönümünü 24 Nisan’da anacaklar. Ancak 18 Mart’ta başlayan ve 1916 Ocak’ına kadar süren Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü töreninin 24 Nisan’da düzenlenmesinin amacı, dünyanın dikkatini Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümünden uzaklaştırmak değildir de nedir?” dedi. 

Ermenistan resmi haber ajansı Armenpress, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Erdoğan'ın davetine yanıt olarak kaleme aldığı mektubu yayımladı.

Sarkisyan'ın, "Sevgili Cumhurbaşkanı, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümünü anma törenlerine katılmam için yaptığınız daveti aldım" sözleriyle başlayan mektupta, 1915 olaylarına göndermeler yer aldı.

Mektubunda, birkaç ay önce Erdoğan'ı 1915 olaylarının sembolik başlangıç tarihi olan 24 Nisan'da düzenlenecek anma törenleri için Erivan'a davet ettiğini belirten Sarkisyan, "Ermeniler, misafir davete yanıt vermeden misafir tarafından konuk edilmeyi kabul etmez" ifadesini kullandı.

(Kaynak: AA ve Armenpress / Al Jazeera)

 

HABERE YORUM KAT