1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sarıyer Belediyesi Villa İçin Ağaçları Kesti
Sarıyer Belediyesi Villa İçin Ağaçları Kesti

Sarıyer Belediyesi Villa İçin Ağaçları Kesti

Zekeriyaköy'de lüks konutların yapılacağı araziye giden yolda genişletme çalışmaları gerekçesiyle ağaç katliamı yapıldı.

19 Ocak 2015 Pazartesi 12:29A+A-

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Zekeriyaköy’de Siyah Kalem adlı bir inşaat şirketi tarafından yapılan ‘KÖY’ adlı proje 1980’li yıllarda köylülerden alınarak füze savunma sistemi olarak kamulaştırılan 600 dönümlük arazinin üzerine inşa ediliyor. Söz konusu projenin yer aldığı alanın sınırına 20 metre genişliğinde yol yapıldı. Fakat bununla yetinilmedi önceki gün yoldan 'araç geçişini kolaylaştırma' gerekçesiyle 10'dan fazla çam cinsi 30-50 yıllık ağaç kesildi.

İlerihaber.org sitesinde yer alan habere göre Sarıyer Kent Dayanışması’ndan Emin Turan, Siyah Kalem şirketinin KÖY projesi kapsamında 3-4 katlı yüksek konutların çok geniş bir alanı kapladığını söyledi. “Burası 600 dönüm. Orman ve yeşil alan ortadan kaldırılıyor” diyen Turan, Sarıyer Belediyesi’ne köylülerden kamu adına alınan bir arazinin neden özel şirketin lüks konut projesi kapsamında katledildiğini soruyor.

CHP'Lİ BELEDİYEYE TEPKİ

KÖY projesi inşaat alanına da giden yoldaki ağaçların kesilmesine isyan eden Turan şöyle devam etti: “KÖY’ün arka tarafına giden, yani projenin de işine yarayan yoldaki ağaçları kestiler. “Araçlar rahat geçebilsin” diye. 30-50 yıllık çok güzel ağaçları kestiler. Üstelik kesilen ağaçların olduğu arazideki evin sahibine hiçbir tebligat yapmadan, bildirmeden ağaçları kestiler, o ağaçların sahibi var. Sarıyer Belediyesi’nin dün gece Nazım Hikmet’i doğum gününde ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ şiiriyle anmasının çelişkili olduğunu belirten Turan “Nazım’ı bu şiirle anıyorsun, öbür taraftan ağaç katliamı yapıyorsun. Bu olacak şey mi? Sarıyer Belediyesi ruhsatı iptal etsin.

ŞİRKET: BİZİMLE İLGİSİ YOK

KÖY projesinden sorumlu şirket yetkilileri ise ağaç kesiminin kendileriyle ilgili olmadığını savundu. Topu Sarıyer Belediyesi'ne atan yetkililer "Belediyeye sorun. Bizimle bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı

AYGÜN PARTİ DİSİPLİNİNE VERİLMİŞTİ

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin 600 dönümlük araziyi villa yapılması için Siyah Kalem şirketine verdiğini açıklamış, ardından da parti disiplinine verilmişti. Aygün, CHP Sarıyer Belediyesi'nin, orman arazisini vermesinin hukuka ve çevre hakkına aykırı olduğunu da belirtirken, "Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı yapılmış, Sarıyer Kent Dayanışması üyesi çevreciler toplantıya katılıp söz almak istemiş, söz bile vermemişler" diye konuşmuştu.

YALOVA DA YAPMIŞTI

Daha önce CHP'li Yalova Belediyesi de benzer görüntülere imza atarak 180 ağacı kesmişti. Yalova Belediyesi de yol çalışmaları kapsamında asırlık çınarları kesmişti.

MANİSA VE ANTALYA'DA AĞAÇLARIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yalova'da yaşanan ağaç kesiminden sonra başlayan tartışmalarda ağaçların yer değiştirilmesi için bir teknoloji olmadığı iddia edilmişti. Ancak Manisa Şehzadeler Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, örnek bir davranış sergileyerek ağaçların kesilmeden yer değiştirebildiğini gösterdi.

Kaynak: En Son Haber

chp-sariyer-belediyesi-agac-katliami2.jpg

chp-sariyer-belediyesi-agac-katliami3.jpg

chp-sariyer-belediyesi-agac-katliami.jpg

HABERE YORUM KAT