1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sarıgül, Şüpheli Olarak İfadeye Çağrıldı
Sarıgül, Şüpheli Olarak İfadeye Çağrıldı

Sarıgül, Şüpheli Olarak İfadeye Çağrıldı

CHP'de krize neden olan ve mafyanın da karıştığı Şişli hesaplaşmasını soruşturan savcılık Mustafa Sarıgül'ü şüpheli olarak ifadeye çağırdı.

10 Ocak 2015 Cumartesi 15:24A+A-

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu eski Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki ölüm tehdidi iddialarına varan gerilimle ilgili soruşturmada, önemli bir gelişme yaşandı. Savcılık Mustafa Sarıgül'ü şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı.

CHP'li Şişli Belediyesi'ndeki 'kavgaya' el koyan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Emir Sarıgül'ün Başkan Yardımcılığı'ndan istifasına neden olan olaylarla ilgili resen soruşturma başlatmıştı. Savcılığı harekete geçiren gelişme, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda eski Başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiği iddiası olmuştu. Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü mağdur sıfatıyla ifade vermişti. Hayri İnönü ifadesinde şunları söylemişti:

"Sarıgül 'Bana çok pahalıya mal oldunuz. 750 bin dolara New York'ta kiralık mafya tuttum. Senin, eşinin, çocuklarının ve yakınlarının kemiklerini kimse bulamayacak' dedikten sonra çocuklarımın Detroit'teki işyerlerinin adreslerini gösterdi. Beni ve ailemizi takip ettirdiğini anladım. Çok korktum. Sarıgül, eline kâğıt kalem aldı. 'Şişli Kaymakamlığı'na hitaben rahatsızlığım sebebiyle yarın itibariyle istifa ediyorum, diye yazıp imzalayacaksın' dedi."

Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyleyen Nazlı İnönü de "Ailecek tehdit ediliyoruz. Bizden çok çocuklarım için korkuyorum" diye konuştu. Savcılık, bu ifadelerin ardından, Mustafa Sarıgül'ün şüpheli olarak ifadesinin alınmasına karar verdi. MERNİS adresine tebligat çıkarılan Sarıgül, iddialara ilişkin soruları cevaplandıracak.

Kaynak: Sabah

 

HABERE YORUM KAT