1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Saray Muhafızları ve Husiler Arasında Çatışma
Saray Muhafızları ve Husiler Arasında Çatışma

Saray Muhafızları ve Husiler Arasında Çatışma

Yemen'in başkenti Sana'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında Husiler ile saray muhafızları arasında devam eden çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

19 Ocak 2015 Pazartesi 11:53A+A-

Yemen Sağlık Bakanlığı kaynakları, çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu, ambulansların çatışmaların yaşandığı bazı bölgelere giremediğini belirtti.

Çatışmaların devam ettiği bazı mahallelerde iki tarafta da patlama sesleri duyuluyor.

Öte yandan Şii Ensarullah Hareketi'ne bağlı el-Mesire kanalı, saray muhafızlarının Beyt Mayad bölgesindeki evleri ve  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yakın olan en-Nehdin bölgesindeki evleri rastgele bombaladığını iddia etti.

Suçlamalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Sana Üniversitesi kaynakları da iletişim ve eczacılık fakültelerindeki sınavların, Husiler ve Cumhurbaşkanlığı muhafızları arasındaki çatışmalar sebebiyle ertelendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Sebi'n Meydanı civarında, saray muhafızlarıyla Husi militanları arasında çatışma çıktığı bildirilmişti. 

Askerin tank ve ağır silahlarla sarayın etrafına konuşlandığı, muhafızların ise saraya giden bütün yolları kapattığı belirtilmişti.

ÇATIŞMALAR DURDU

Öte yandan Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı muhafızlarıyla Husi militanlar arasında yaşanan çatışmaların ilerleyen saatlerde durduğu bildirildi.

Yemen devlet televizyonunun cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, ''Cumhurbaşkanlığı muhafızlarıyla Husi militanlar arasındaki çatışmanın varılan ateşkes doğrultusunda durduğu, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, aralarında Husilerin de bulunduğu danışmanlarla son gelişmeleri görüşeceği'' kaydedildi.

Enformasyon Bakanı Nadiye es-Sekkaf da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 'ateşkes sağlandığını' doğrulayarak, Cumhurbaşkanı Hadi ve müsteşarlarının kısa süre sonra bir araya gelip, çözüm yollarını konuşacaklarını belirtti.

Söz konusu açıklamalara rağmen bölgeden hafif aralıklarla çatışma sesleri duyuluyor. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, erken saatlerde başlayan çatışmalar esnasında Cumhurbaşkanı Hadi sarayda bulunmuyordu. (AA)

HABERE YORUM KAT