1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sapanca'dan İbrahim Memigüven abimiz vefat etti
Sapanca'dan İbrahim Memigüven abimiz vefat etti

Sapanca'dan İbrahim Memigüven abimiz vefat etti

Sapanca'da yıllarca İslami çalışmalarda bulunan İbrahim Memigüven vefat etti.

11 Mart 2024 Pazartesi 20:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir süre önce ilik nakli yapılan fakat ameliyat sonrası maruz kaldığı bir dizi ağır hastalıklarla mücadele eden İbrahim Memigüven abimiz bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

İbrahim Memigüven uzun yıllar boyunca Sapanca'da ticaretle meşgul olmuş, bir dönem MGV Başkanlığı da yapmış, hayır faaliyetleriyle maruf bir Müslümandı.

Özellikle 17 Ağustos 1999'daki Marmara depremi sürecinde devletin de enkaz altında kalıp felç olduğu bir dönemde Sakarya Dayanışma Platformu çatısı altında öncü ve örnek çalışmalara imza atmış, Sakarya ve havalisinde zuhur eden mağduriyetlerin giderilmesi hususunda gece gündüz çalışmış bir hayır-severdi, İbrahim abi. 

Adapazarı merkezde yaşanan ağır çöküntü, çaresizlik ve moral bozukluğu döneminde gerek il içinden gerekse il dışından yardımların organize edilmesi, tasnif ve dağıtılması gibi zorlu süreçlerde İbrahim abi hem yorulmak bilmeyen gayretleriyle beraberindeki arkadaşlarına örnek oldu hem de emanetleri adaletle hak sahiplerine ulaştırma hususunda büyük bir hassasiyet sergiledi.

İbrahim abi düzenli ve aktif olarak tefsir ve hadis sohbetlerine katıldığı gibi başörtüsü yasakları, İmam Hatip ve Kur'an kurslarının kapatılması gibi 28 Şubat darbe kararlarına karşı meydanlarda açıkça pozisyon alıyordu. Özellikle Irak ve Afganistan'ın işgaline karşı düzenlenen protestolara iştirak ediyor, fabrikalardan atılan işçilerin haklarını talep eden eylemlerde de yerini alıyordu. 28 Şubat sürecinde el konulan Sapanca İmam Hatip binasının iadesi için yargı ve siyaset zemininde ısrarlı ve azimli bir biçimde mücadele vererek okulun açılmasına öncülük etti. Hem Haksöz Dergisi okuru olarak hem de Özgür-Der gönüllüsü olarak Kur'an ve Sünnet'in sahih bir biçimde anlaşılıp yaşanması noktasında sabırla sebatla çalışan İbrahim abi sükunet ve nezaket sahibi, cömert ve hayırsever bir mü'mindi. İbrahim abi dört çocuk babası olarak vefat ettiğinde 60 yaşındaydı. 

İbrahim Memigüven bugün Gazipaşa Camii'nde öğle namazını takiben kılınan cenaze namazı sonrası Erenler Mezarlığı'na defnedildi.

Ramazan'ın ilk günü dünya imtihanı sona eren İbrahim abimiz için Allah Teala'dan rahmet ve mağfiret, ailesi ve sevenleri için de sabrı cemil niyaz ediyoruz.

ekran-goruntusu-2024-03-11-202648.png

HABERE YORUM KAT

17 Yorum